Prethodni članak
Sljedeći članak

Legendarni Ansambl LADO održat će veliki koncert u Zagorju. Ulaz je besplatan

Korizmenim koncertima Ansambl LADO obilježava početak 75. obljetnice umjetničkog rada


''O, Isuse daj mi suze'' korizmeni je koncert Ansambla LADO kojim se programski započinje obilježavanje 75. obljetnice umjetničkog djelovanja jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj. Korizmeni program ponovno je na repertoaru je nakon dvije sezone izvođenja nagrađivanog uskrsnog programa ''Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke''.

Impresivni vokalni koncerti bit će izvedeni tijekom Korizme, u ožujku 2024. godine. Prvi koncert na rasporedu je u Bazilici MBB-e, u subotu 16. ožujka u 20 sati.

Program donosi pomno odabrane korizmene napjeve zabilježene u šokačkim selima u Hrvatskoj, ali i u južnoj Mađarskoj i Vojvodini. Crkveno pučko pjevanje Slavonije, Srijema i Baranje nalazi se na Listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Korizmeni program ''O, Isuse daj mi suze'', baziran na istoimenom studijskom albumu Ansambla LADO, nagrađen je 2013. Porinom za najbolji album duhovne glazbe. Osim navedene umjetničke i kulturne vrijednosti, duhovna dimenzija ovog programa dovoljan je motiv publici da se pridruži ovom jedinstvenom koncertnom doživljaju, uvodu u raznolike programe koje Ansambl LADO sprema u ovog godini.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook