Prethodni članak
Sljedeći članak

KRUNA TAMBURAŠKE NOĆI: Zlatna tamburica pripala 'Tamburašima za 5'

Ovo je šlag na tortu, koji je pokazao da tamburica živi, da postoji veliki interes za tamburicu i vjerujem da će ovo s vremenom opet postati kultna manifestacija, da će biti prestiž uopće doći na samu pozornicu, rekao je župan Kolar


Trodnevna Tamburaška noć u Maču večeras je donijela i krunu manifestacije, natjecateljsku smotru 'Zlatna tamburica', u kojoj su snage odmjerili tamburaški sastavi Barajt band, Tamburaši bez pravila, Tamburaši za 5, Antique i Brajde, a njihove nastupe ocijenjivao je tročlani žiri u sastavu Ana Čehulić, Danijel Rožanković i Nikola Šrajbek.

Zlatna tamburica pripala je ‘Tamburašima za 5’, drugo mjesto osvojili su Tamburaši bez pravila, a treće Barajt band.


Na kraju trodnevne manifestacije, 39. Tamburaške noći, predsjednica KUD – a Ljudevit Gaj Mače Monika Sedak rekla je da je jako zadovoljna.

- S obzirom da zadnje 2 godine nismo održali manifestaciju, malo smo ‘ispali iz tračnica’, trebao je pohvatati na brzinu te konce, odraditi velike pripreme. Danas, treći dan, smo već pomalo umorni, ali zadovoljni odazivom posjetitelja – rekla je Monika Sedak.


Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec ocijenila je ovogodišnju manifestaciju čistom peticom. – Zlatna tamburica je šećer na kraju manifestacije, po njoj je Tamburaška noć i dobila i ime, po tome sve ovo ima smisao. Ovo je l ijepa priča tradicije koju mi i neki novi naraštaji ponovno pokušavamo oživjeti i postaviti na noge i učiniti možda i boljom nego je to bilo zamišljeno u početku. Uvijek ima prostora za napredak, ali već sada dogovaramo neke nove detalje i razinu za iduću godinu – rekla je načelnica.

Župan Željko Kolar čestitao je KUD – u i Općini Mače na sjajnoj organizaciji. - Izuzetno bogat programu privukao je ogroman broj ljudi. Ovo je šlag na tortu, koji je pokazao da tamburica živi, da postoji veliki interse za tamburicu i vjerujem da će ovo s vremenom opet postati kultna manifestacija, da će biti prestiž uopće doći na samu pozornicu i osvojiti neku nagradu. Iduće godine je 40. okrugla godišnjica i vjerujem da će biti barem duplo više taburaških sastava, a potrudit ćemo se da ta 40. godišnjica bude za pamćenje – zaključio je Kolar.


Zabava u Maču nastavila se uz nastup Hohštaplera, a u 22 sata slijedi tradicionalno izvlačenje tombole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook