Prethodni članak
Sljedeći članak

Donosimo kompletan program ovogodišnjeg BadlFesta

Od 21. do 24. srpnja Krapinske Toplice postaju kulturno - zabavni centar središnje Hrvatske


Od 21. do 24. srpnja Krapinske Toplice postaju kulturno - zabavni centar središnje Hrvatske, jer vrijeme je za 11. po redu BadlFest, koji je najavljen na konferenciji za novinare u Krapinskim Toplicama.

- Kroz ova četiri dana pripremili smo razne programe te ih tematski podijelili na BadlFun, BadlKids, BadlSport, BadlArt, BadlHealth, BadlGastro, BadlTradicija i BadlKultura. Tako da će uistinu svi naši gosti i posjetitelji, bez obzira na dob i osobni ukus te preferencije, moći na ovogodišnjem BadlFestu pronaći nešto za sebe. Što se tiče zabavnog dijela programa, nazvanog BadlFun, za ovu smo godinu pripremili koncerte tenora Marka Pecotića, grupe Vigor, Klape Šufit, bandova Daddy Cool, One Way Street, Trnje, Retro Guru, Smooth, a očekuje nas i nastup Vjeke Fučkara, Zlatnih kristala i Kontra Banda. Isto tako, ove godine zabavi se pridružuje i Vodeni centar Aquae Vivae, gdje će se održati pjena party uz DJ-a Lorenza. Sve programe vrijedno će pratiti ugostitelji s bogatom ponudom hrane i pića – rekla je načelnica Općine Krapinske Toplice, ujedno nova predsjednica TZ Srce Zagorja Gordana Jureković.


U sklopu programa za djecu – BadlKids - bit će tu već tradicionalna dječja predstava petkom ujutro, a ove godine je to „Ježeva kućica“. U subotu popodne najmlađe posjetitelje očekuje zabava uz maskote Mickie & Minnie, klauna Balonka i face paintingom, a bit će tu i potraga za blagom. Kao što je već također postala mala tradicija tijekom BadlFesta, na veselje svih mališana i ove godine će tijekom svakog dana tu biti i lunapark, odnosno, Fun Park Sementa.

Karolina Hostić, direktorica TZ područja Srce Zagorja, istaknula je da će u sklopu BadlGastra Udruženje obrtnika Krapinske Toplice organizirati humanitarni GastroBadl, gdje će više od 100 sudionika iz udruženja diljem Hrvatske ukrstiti kuhače. – Tu je i BadlTradicija, gdje u Perivoju možete razgledati izložbu ručnih radova Udruge za tradiciju i inovativnost, a u nedjelju se popeti na Mariju Magdalenu i sudjelovati u svetoj misi i druženju s topličkim udrugama. U sklopu BadlKulture s nama je i „Kino u parku“, ispred Centra za odgoj i obrazovanje. A ove godine pridružuje mu se Kino Toplice s matinejom: „Auti kojima smo odjurili u kapitalizam“. Čast otvoriti festival, već tradicionalno, pripada Općinskoj knjižnici otvaranjem izložbe „Topličke retro razglednice“. - Čestitke svim sudionicima, tvrtkama, udrugama, svima koji sudjeluju u kreaciji programa, volonterima, sponzorima i donatorima i sve pozivamo na BadlFest. Uživajte u termalnim izvorima, bogatoj gastroponudi i programu pod zvijezdama – pozvala je Hostić.

Martina Crljen ispred Vodenog parka Aquae Vivae dodala je da će BadlFest biti obogaćen utrkama BadlTrail, veraća se malnogometni turnir Branko Vurušić Vura, organizirat će se i tradicionalni susret starodobnig vozila, a bit će organiziran i dječji odbojkaški i šahovski turnir. – Tu je i BadlArt - kroz sve ove godine s nama su umjetnici, predvođeni Topličankom Ivom Karlom Habus. S njom su Alana Kajfež, Nives Vuglec Antolić i Davor Dmitrović. Svoja će djela prezentirati u Badlovoj opuštajućoj chill-zoni u nedjelju. Umjetnička djela kasnije umjetnici poklanjanju bolnici i ona ostaju trajno izložena u prostorijama Specijalne bolnice Krapinske Toplice. Osim umjetnosti i sporta, unutar našeg objekta posluje i Ronilački centar Zaron koji će 22.7. 10 – ak osoba koje se prijave na kupalištu počastiti odnosno besplatno ugostiti na ronilačkom bazenu u avanturi zarona na 4 metra s kompletnom ronilačkom opremom – rekla je Crljen.

Ivančica Šaško, glavni fizioterapeut Specijalne bolnice Krapinske Toplice, dodala je da se manifestaciji ponovno pridružuje bolnica. – 21. srpnja imat ćemo Dan otvorenih dana bolnice. U našem parku će biti organizirano mjerenje tlaka i glikoze u krvi, dijelit će se informativni letci, tu je i informativno predavanje s prezentacijom o važnosti fizičke aktivnosti. Predstavit ćemo i post covid rehabilitaciju. Hvala KZŽ što nam je pomogla financijski da uspostavimo ovaj vid ambulantne rehabilitacije i stvorimo novu vrijednost – rekla je Šaško. Na kraju, načelnica Gordana Jureković zahvalila je svima koji su na bilo koji način pomogli da se nakon dvije pandemijske godine BadlFest ponovno vrati u punom sjaju.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook