Prethodni članak
Sljedeći članak

Industrijska baština Hrvatskog zagorja predstavit će se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Otvorenje izložbe je u utorak, 17. svibnja


U Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu u utorak 17. svibnja u 19 sati otvara se gostujuća izložba „Industrijska baština Hrvatskog zagorja“, koja je prošle godine bila postavljena u Galeriji dvorca Oršić, u Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici.

Izložba će prikazati bogatu povijest industrijalizacije Hrvatskog zagorja te baštinu koja je s njom nastala. Na izložbi će uz pomoć dokumentacije, fotografija i predmeta biti prikazane sve industrijske grane koje su djelovale te još djeluju na prostorima Hrvatskog zagorja. Također će zagrebačka i šira javnost biti u prilici se podsjetiti i upoznati sa bogatom industrijskom baštinom koja se nalazi nedaleko Zagreba.

Organizator izložbe je Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu, koji će ju realizirati u suradnji sa Muzejima Hrvatskog zagorja i autorom izložbe Josipom Kajinićem te uz pomoć financijskih sredstava Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i sponzorstvom Hrvatske gospodarske komore. Izložba ostaje otvorena do 24. srpnja 2022. godine.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook