Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Sveti Martin krstio mlado vino i tuheljskim vinarima

U središtu pozornosti, kao garancija da bude mlado vino bilo dobro tijekom cijele predstojeće godine, bili su vinski kum i kuma Ivica Sinković i Dragica Sinković


U kleti Stjepana Barlovića u Maloj Erpenji protekle je subote održana središnja proslava Martinja na tuheljskom području. U organizaciji Društva vinara i prijatelja dobrog vina  „Trs  Tuhelj” koja okuplja vinogradare i podrumare s područja Tuhlja i okolnih mjesta okupilo se oko 35 ljubitelja vinogradarenja i dobre kapljice. Domaćini, obitelj Barlović pobrinula se da gosti uživaju u kvalitetnom jelu i piću, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se domaći dečki iz Črešnjevca, koji su svojom glazbom druženju davali radostan ton.

Središnje događanje ovog martinjskog okupljanja bilo je dakako krštenje mošta po starim križevačkim štatutima za koje se pobrinuo prekaljeni meštar ceremonije Ruda Žlender pritom dobro nasmijavši veselo društvo vinskim špelancijama i originalnim dosjetkama. U središtu pozornosti, kao garancija da bude mlado vino bilo dobro tijekom cijele predstojeće godine, bili su vinski kum i kuma Ivica Sinković i Dragica Sinković.

Subotnji domaćin, inače i tajnik Udruge „Trs“ otkriva nam da su tuheljski vinari zadovoljni ovogodišnjom berbom koja nije bila obilna kao prethodne godine, ali zato mlado vino kvalitetom u potpunosti zadovoljava.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook