Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Božićni koncert Glazbene škole u Mariji Bistrici

Manifestacija ''Advent u Mariji Bistrici'' još traje


U Domu kulture u Mariji Bistrici jučer je održan Božićni koncert Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. Na početku je izveden Glazbeni igrokaz ''Orašar'', koji je sa svojim flautisticama pripremila prof. Ivana Pavlović.

Nakon toga u još 20-tak točaka nastupili su učenici od 2. do 6. razreda, Zbor glazbene škole i za kraj Komorni sastav tambura i Kvartet flauta. Učenike su pripremili profesori i profesorice: Dina Katnić, Antun Ivić, Mislav Sviben, Tatijana Lenart, Tanja Da Silva, Stin Lebar, Robert Međugorac, Marko Markuš, Branimir Norac, Luka Norac, Igor Dorotić, Jurica Tušek, Ivana Pavlović i Mirta Lovrić. Za klavirsku suradnju bila je zadužena prof. Dina Katnić.

Ovaj je koncert ujedno i dio velike Manifestacije ''Advent u Mariji Bistrici'' , koja završava dočekom u podne na Staru godinu, ove godine uz Kavalire i Eliksir band. Nakon dvije godine tu je ponovno i bistrička božićna tombola, sa glavnim zgoditkom, automobilom Hyundai Bayon.

No, i prije dočeka u podne još je nekoliko događanja na programu. Već danas i sutra na programu su dvije predstave Teatra ''Vende tam'', koji vodi Nevena Vukes, u Domu kulture s početkom u 18 sati. Danas će mlađa skupina teatra premijerno izvesti predstavu ''Pastir koji je pronašao Božić'', a sutra će starija grupa imati premijeru predstave ''Božićni problemi – princ se ženi''.

Na Badnjak je u podne na rasporedu Bistrički badnji ručak, tj. podjela ribica na trgu, a do kraja godine održat će se i dva koncerta bistričkih KUD-ova. Tako će tradicionalni koncert na Štefanje u 17 sati održati KUD ''Lovro Ježek'', a u petak 30. prosinca od 18 sati na rasporedu je i koncert KUD-a ''Laz''. Na koncertu KUD-a ''Lovro Ježek'' nastupit će male folklorne sekcije ''Žveglice'' i ''Srčeka'', Mali i odrasli sastav Limene glazbe, Tamburaški orkestar, Mali vokalni sastav ''Ježice'' i kao gosti Nikolina Hižar i Ivica Riđan. Na koncertu KUD-a ''Laz'' "Sreća malih zvijezda" nastupit će Dječja i Velika sekcija, Zbor veterana i  Tamburaški orkestar KUD-a "Laz", te kao gosti KUD "Prigorec" Markuševec, KUD "Lovro Ježek"  Marija Bistrica i Ivan Mihovec Miki.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook