Prethodni članak
Sljedeći članak

BOGAT ADVENTSKI PROGRAM: Prosinac je uvijek poseban mjesec, a u Krapini još posebniji


Prosinac je uvijek poseban mjesec, svi gradovi i općine se pripremaju za određena adventska događanja, a u Krapini  je još  posebniji, jer Grad na blagdan sv. Nikole slavi svoj Dan, a ove godine i 830. rođendan, odnosno obljetnicu prvog spomena Krapine.

-Kao i svake godine,  pripremili smo niz događanja i sadržaja, u koja su se uključile naše udruge i ustanove. Zadovoljstvo mi je da već tradicionalno imamo paljenja adventskih svijeća, a ove godine će to biti u Parku Matice hrvatske kod glazbenog paviljona. Bit će tu i popratni glazbeni programi, gdje će nastupati Bojan Jambrošić, Mirko Švenda, Footloos bend, Abba Real Tribute Band, bit će uistinu veselo – najavio je na konferenciji za medije gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Dodao je da će na sam Dan grada Krapine koncert održati Kvartet Gubec i Tamburaški orkestar HRT – a. – Ulaznice su nestale u jednom danu, ugodno sam time iznenađen i to mi je veliko zadovoljstvo  - rekao je gradonačelnik te dodao da se cijeli prosinac završava dočekom Nove godine na krapinskom Trgu Ljudevita Gaja. – Ove godine postavit ćemo i šator, a program počinje u 22 sata. Nastupat će Ljubavnici i Ansambl Zagorje i očekujemo da će biti dobra fešta – najavio je Gregurović te dodao da će središnji gradski park ovog adventa dodatno zasjati s novim instalacijama, a sve će obogatiti i i klizalište kod OŠ Ljudevita Gaja.

 

Direktorica TZ grada Krapine Nedjeljka Vodolšak najavila je da će se većina događanja odvijati u gradskom parku te na Trgu Ljudevita Gaja. – Kroz radne dane u događanja će biti uglavnom uključene institucije te osnovne škole u kojima će se odvijati niz radionica za djecu. U OŠ August Cesarec već tradicionalno svakog petka i subote Društvo Naša djeca organizira radionice za djecu. Gradska knjižnica ima pregršt radionica, prezentacija udruga, tu je POU sa svojim izložbama i adventskim kino – programima.  Da bi sve to bilo u adventskom ozdračju, gradski park bit će u punom sjaju, okićen božćnim lampicama, tu se i nove instalcije, poput bilikuma – jer je to jedan od najpoznatijih gradskih suvenira i   svojevrsna dobrodošlica u grad – rekla je Vodolšak.U programu uz paljenje adventskih svijeća svake subote od 18 sati sudjelovat će KUD – ovi, a bit će i bogate ugostiteljske ponude.

-Naravno, već tradicionalno, svojevrsni uvod u sam program Adventa je i koncert naše najdugovječnije udruge, KUD - a Ilirci, koji će biti 1.12. od 19 sati u Maloj dvorani POU, a imat će i goste. Treba izdvojiti i Medeni sejem u subotu 2. prosinca, od 8 sati na Trgu Ljudevita Gaja. Bit će 30 – ak štandova gdje će se moći kupiti sve ono što se u stvari ne može kupiti u velikim robnim centrima, od raznih ukrasa za blagdane, a naglasak će biti na medu i proizvodima od meda. Ovogodišnji program bit će obogaćen programom naše udruge pčelara koja obilježava 40. godišnjicu, pa će izložiti svoje rekvizite koji su potrebni da se taj slatki prizvod može na kraju kupiti i kušati – rekla je Vodolšak te najavila da se u program uključuju i izviđači grada Krapine i njihovi gosti. -Svaki sejem ne bi bio potpun da se ne uključe oni koji će nas počastiti hranom i pićem, već tradicionalno Udruga gljivara i Lovačko društvo iz Krapine, a ove godine po prvi puta i Udruga vinara iz Jesenja koji će nas počastiti svojim vinom – rekla je Vodolšak.

Pogledajte kompletan program:

Još članaka iz "Događanja"

Facebook