Prethodni članak
Sljedeći članak

Baka Mirjana ispekla najbolji kolač i ponijela lentu 'zagorske najbabice' 2024.


Na upravo održanoj tradicionalnoj manifestaciji "Babičini kolači" u Krapini lentu zagorske “najbabice” ponijela je Mirjana Štahan  iz Zlatara sa svojim kolačem ''Jurjevski beciklin''. Prvu nagradu dodijelili su župan Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Drugo mjesto za kolač ''Vesnini paketići'' osvojila je Ljubica Radovečki iz Svetog Križa Začretja, a na trećem mjestu završila je Biserka Hajdek sa ''Salovnjakima'' iz Zlatar Bistrice. Drugu nagradu su dodijelili gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Petek, načelnik Bedekovčine Darko Ban i potpredsjednik Županijske skupštine Željko Čleković, a treću  gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić, načelnica Konjščine Anita Krok i načelnik Stubilkih Toplica Josip Beljak.

   

                                               

Odlučio je tako ocjenjivački sud na čelu s predsjednikom Brankom Čukeljom, inače članom Časnog suda Hrvatskog kuharskog saveza.

Ovogodišnje, 16. po redu "Babičine kolače", u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina, organizirali su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, uz suorganizaciju Grada Krapine i Turističke zajednice Grada Krapine te je, uz Kolara, natjecateljice i goste pozdravio i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

Na "Babičinim kolačima" se ove godine natjecalo 28 babica, a neke od zanimljivosti su da su Marija Bračević i Božica Lacković sudjelovale na svih 16 izdanja ove manifestacije, da je najmlađa među okupljenima bila pedesetogodišnja Valentina Bočkaj iz Gornje Stubice, a najstarija 78-godišnja Mirica Sinković. Po broju unučadi, s njih čak 13, rekorderka je Marica Kipa iz Lobora, koja je ujedno i najmlađa postala baka – s 34 godine.

Inače, domaćinstvo ove manifestacije Krapini je osigurala Branka Čaušević, koja je pobijedila na prošlogodišnjem izdanju "Babičinih kolača".

U kolačima vrijednih baka uživao je danas velik broj posjetitelja iz svih krajeva Krapinsko-zagorske županije, ostatka Hrvatske, kao i gosti iz susjednih zemalja.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook