Prethodni članak
Sljedeći članak

26. smotra tamburaških orkestara i sastava KZŽ 2. travnja

Prvi puta u revijalnom dijelu programa nastupit će jedan harmonikaško-gitaristički orkestar


26. smotra tamburaških orkestara i sastava Krapinsko-zagorske županije održati će se u subotu 02.04.2022 u Društvenom domu u Loboru, s početkom u 17 h u suorganizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ i KUD-a Lobor, objavila je Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ.

Prilika je to da svoj rad predstave tamburaški orkestri i sastavi, kako stručnom selektoru, koji će im svojim znanjem, iskustvom i savjetom, ukazati kako biti još bolji, tako i širom pučanstvu jer je smotra otvorena za posjetitelje, naravno, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Selektor ovogodišnje smotre je maestro Ivan Potočnik, a njegova je dužnost procijeniti i odabrati najuspješnije u 4 kategorije: koncertni orkestar, folklorni orkestar, koncertni sastav i folklorni sastav.

Prijave za sudjelovanje na ovogodišnjoj smotri izvršilo je 9 tamburaških sastava i 2 tamburaška orkestra, a po prvi puta nastupiti će u revijalnom dijelu programa jedan harmonikaško-gitaristički orkestar.

Voditelj kolegija tamburaške djelatnosti Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ, gosp Ivan Bartolić, o glazbi govori kako je najveća od svih umjetnosti, a zvuk je najvažniji dio našeg života i zato je glazba od neizmjerne važnosti za ljudsko biće. Glazbom su opisana sva stanja i sve emocije koje postoje. Riječi kojima možemo najbolje reći što je glazba je da je glazba slika nevidljivog svijeta.

Kako bi uživali u izvedbama „slikama nevidljivog svijeta“ Tamburaškog sastava Črni Tomaši iz Lobora, Tamburaškog sastava KUD-a Belec, Tamburaškog sastava KUD-a Đurmanec, Tamburaškog sastava KUD-a Horvatska iz Velike Horvatske, Tamburaškog sastava KUD-a Lobor, Tamburaškog orkestra KUD-a „Lovro Ježek“ iz Marije Bistrice, Tamburaškog sastava KUD-a „Ljudevit Gaj“ Mače, Tamburaškog sastava KUD-a Mihovljan, Tamburaškog sastava KUD-a Pregrada, Tamburaškog orkestra KUEU „Kaj“ iz Zlatar Bistrice, Tamburaškog sastava KUD- a Sveti Križ Začretje, te Glazbene sekcije „DORA“ iz KPD Zlatarjeve, Zlatar, dobro došli ste na 27. smotru TOiS KZŽ u Lobor. – poručuju organizatori.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook