Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽRTVA POKVARENOG TROJCA Bakicu protiv njezine volje zatočili u stanu, uzimali joj novac i varali

Branili su joj i kontakte s bližnjima, tvrdi zagrebačka policija


89 – godišnja bakica iz središta Zagreba bila je žrtvom prevarantskog trojca koji su je zatočili protiv njezine volje, varali, manipulirali njome jer je stara i lagali joj cijelo vrijeme.

Naime, zagrebačka policija je izvijestila u utorak da su njihovi službenici dovršili  kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakinjom, 64-godišnjakom i 38-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Policija sumnja da je 58-godišnjakinja počinila kazneno djelo  protupravnog oduzimanja sloboda, dok je zajedno sa 64-godišnjakom počinila kazneno djelo prijevare u pokušaju, a on sam počinio je još jedno kazneno djelo nedozvoljene uporabe osobnih podataka te krivotvorenja isprave, kao i ovjeravanja neistinitog sadržaja. Za prevaranticu se sumnja da je počinila da je krivotvorila službene isprave.
 
 A priča ide ovako : od srpnja do kraja studenoga 2020. godine na području Medveščaka, osumnjičena 58-godišnjakinja oštećenu 89-godišnjakinju protivno njezinoj volji više puta zaključavala u stan i onemogućavala joj kontakt s bližnjima.
 
Potom je s osumnjičenim 64-godišnjakom, prema zajedničkom dogovoru u namjeri da prevare oštećenu i steknu protupravnu imovinsku korist, iskoristila njenu starosnu dob i zdravstveno stanje, predočavajući joj lažno činjenice da će brinuti o njoj, nakon čega im je oštećena ustupila svoje osobne dokumente i bankovne kartice te potpisala punomoć za raspolaganje novčanim sredstvima po njenom bankovnom računu. Pribavljenim karticama, bez njenog znanja i suglasnosti, zatim su kupovali razne proizvode i podizali novčana sredstva s njenih bankovnih računa koje su koristili za vlastite potrebe.  
 
„Nadalje se sumnja da je 64-godišnjak oštećenoj lažno predočio činjenicu da će joj isplatiti novčani iznos za kupnju njezinog stana na području Medveščaka, a potom je s njom sačinio ugovor o kupnji nekretnine. Međutim, dogovorenu kupoprodajnu cijenu nikad joj nije isplatio, dok iz za sada neutvrđenog razloga, prijenos vlasništva na nekretnini, do danas nije realizirao“, tvrde u zagrebačkoj policiji.
 
Osumnjičeni muškarac potom ponovno iskorištava poodmaklu životnu dob i krhko zdravlje oštećene te bez njenog znanja i dopuštenja krajem studenoga prošle godine uzima njezine zdravstvene dokumente te se lažno predstavlja kao njezin sin. Na takav način krivotvori i ovjerava medicinsku dokumentaciju koju lažno predočava zaposlenicima nadležnih službi čime ih dovodi u zabludu te oni ovjeravaju lažno im predočene podatke temeljem kojih obavljaju promjenu odabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite.
 
Temeljem krivotvorenih isprava, osumnjičena 38-godišnjakinja kao zdravstvena djelatnica, svjesno sačinjava krivotvorenu medicinsku dokumentaciju i konstatira lažnu dijagnozu oštećene, a što ovjerava svojim pečatom i potpisom, iako od lažno dijagnosticirane bolesti 89-godišnjakinja nikada nije bolovala niti je 38-godišnjakinja nad njom obavila liječnički pregled.
 
Materijalna šteta nastala pričinjenim kaznenim djelima iznosi oko 30.800 kuna
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook

Zbog očevida prometne nesreće na državnoj cesti DC1 u centru Sinja vozi se jednim kolničkom trakom uz regulaciju policije. Životinja (uočen je pas) na autocesti A1 između čvora BOSILJEVO i čvora OGULIN. Molimo korisnike za dodatan opre...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program