Prethodni članak
Sljedeći članak

Žena preminula nakon natjecanja u brzom jedenju gibanice. Obitelj sad traži 50.000 eura odštete

  • foto: ilustracija

    foto: ilustracija


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije u vezi s navedenim događajem

Slovenka Tadeja Gregorec (23) tragično je preminula lani u studenome, a posljedica je to nesretnog događaja na studentskoj zabavi tri godine ranije. Djevojka je sudjelovala u natjecanju tko će brže pojesti gibanicu, na manifestaciji Prekmurska gibanica 2019. Dok je jela tu slasticu, Tadeja se odjednom počela gušiti, ostala je bez zraka i pala u nesvijest. Odmah su joj pružili prvu pomoć, a nakon više od pola sata reanimacije bolničari su je odvezli u Sveučilišni klinički centar Maribor, piše slovenski Žurnal 24, ističući kako je cijeli slučaj dospio do suda i proces je upravo u tijeku, prenosi Večernji.

Nakon tri mjeseca liječenja u bolnici, liječnici su shrvanoj obitelji morala priopćiti surovu istinu da se djevojka neće nikada oporaviti. Roditelji su se brinuli o njoj kod kuće u Lemeru, otac je dao otkaz kako bi mogao biti uz nju, piše slovenski medij.
Tadeja je bila studentica treće godine Fakulteta za kemiju i kemijsku tehnologiju u Mariboru. Nepune tri godine kasnije izgubila je bitku za život.

Preminula je krajem studenoga lani, nepunih mjesec dana prije svoga 24. rođendana. Tragičnim slučajem pozabavila se i policija. Policijska uprava Maribor priopćila je da je "strana krivnja isključena" te je o tome obavijestila tamošnje okružno tužiteljstvo. No, unatoč tome što nije bilo osnova za kazneni progon, Tadejina smrt završila je na sudu u Murskoj Soboti, na parničnom odjelu, prenosi Večernji.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook