Prethodni članak
Sljedeći članak

ZBOG MEĐE: Motikom udarila susjeda po čelu, dobio potres mozga


Prilikom svađe, Nedjeljka je motikom po čelu udarila susjeda Petra koji je zadobio potres mozga i posjekotinu, a sve se odigralo u lipnju oko 18 sati u okolici Virovitice, piše Danica.hr. Petar se nalazio na svojoj zemlji, a njegova susjeda A. uz pomoć Nedeljke postavljala je ogradu između svoje i Petrove zemljišne čestice.

Petar je pritom “vikao i negodovao te upućivao razne uvrede zbog načina na koji su postavljali stupce na međi smatrajući da su jednim dijelom ušli u njegovo zemljište“, te je raspravljao i sa susjedom A. koja je pozvala policiju. Bio je pijan, kasnije je napuhao 1,40 promila.
Nedeljka je tijekom svađe stavila ruku na međašni stup pokazavši među i tvrdeći da Petar nije u pravu. On ju je potom udario rukom po ruci, nakon čega je ona zamahnula i udarila Petra ušicom motike po čelu, piše Danica.hr.
Nedeljla je osuđena jer je tjelesno ozlijedila Petra, čime je počinila kazneno djelo protiv života i tijela tjelesnom ozljedom. Petar je otišao na hitnu, kasnije i “kod neurologa koji mu je uz inicijalnu dijagnozu o tjelesnoj ozljedi u vidu posjekotine utvrdio i potres mozga“.

Dok je Petar tvrdio kako ga je Nedeljka ničim izazvana udarila sjekirom po čelu, ona je rekla kako je to bila samo reakcija na njegov napad, odnosno udarac šakom po njezinoj ruci.
“Nakon što me ruka zaboljela, automatski sam se okrenula i u tom trenutku nisam vidjela Petra. On je bio pijan i nasilan prema prisutnima, a kod udarca prišao mi je s leđa, tako da ga nisam mogla vidjeti, niti maknuti se od stupa. Nisam ga htjela ozlijediti, udarila sam ga automatski, u obrani“, branila se Nedeljka.
Nedeljka je osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu, a Petar je prekršajno odgovarao za remećenje javnog reda i mira. Osim toga, napadačica mu mora isplatiti odštetu od 1000 eura i pokriti troškove postupka u iznosu od 1160 eura, a ta je presuda nepravomoćna, piše Danica.hr.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook