Prethodni članak
Sljedeći članak

Zatvorenik cimeru u Lepoglavi najavio stravičan plan po izlasku iz zatvora. Cimer sve javio sutkinji


Foto: Ilustracija/Pixsell (Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije u vezi s navedenim događajem)

U kaznionici Lepoglava je ranije osuđivani Đurđevčanin (45) cimeru u ćeliji ispričao svoj plan kako misli likvidirati sutkinju koja mu je odredila istražni zatvor. Zbog toga 45-godišnjaku, koji se trenutačno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Splitu, sada prijeti zatvorska kazna od 14 mjeseci, piše Podravski.

Varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo je protiv njega podiglo optužnicu zbog prijetnji. Tereti ga se da je u studenom 2022., za vrijeme boravka u istražnom zatvoru u izdvojenom odjelu zatvora u Varaždinu u lepoglavskoj kaznionici, zbog netrpeljivosti prema sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu, koja je prema njemu postupala u okviru svoje službene dužnosti, pred cimerom u ćeliji rekao da će ubiti sutkinju.

Muškarca se tereti da je to rekao s ciljem zastrašivanja sutkinje, a cimeru se povjerio da će ju likvidirati kada izađe iz zatvora. Kazao je da će to učiniti tako što će joj postaviti ručnu bombu u cvjetni aranžman na grobu njezine majke ili će naći drugi način za likvidaciju sutkinje, piše Podravski.

Cimer je o svemu tome krajem studenog 2022. sutkinju obavijestio pismom u kojem joj je rekao kako ima informacije o osobi koja priprema njezino ubojstvo. Muškarac iz Podravine je već osuđivan upravo zbog prijetnji te je u travnju 2021. dobio godinu dana zatvora. Godinu kasnije je na koprivničkom Općinskom sudu osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora od godine dana i osam mjeseci i to zbog prijetnji, tjelesnih ozljeda, nasilja u obitelji te oštećenja tuđe stvari.

Trenutno se nalazi u splitskom zatvoru. Tijekom ispitivanja o prijetnjama sutkinji se branio šutnjom. No, istražiteljima je rekao da je njegov cimer informacije s kojima mu se povjerio iskoristio kao pogodnost za sebe. Cimer je ispričao da je jednom prilikom, kada je 45-godišnjak konzumirao lijekove, počeo vrijeđati sutkinju koja je postupala prema njemu u nekom od kaznenih postupaka.

"Potom joj je počeo prijetiti, govoreći mi da je prikupio sve informacije o njoj i da zna gdje živi i kamo se kreće. Ono što sam čuo, učinilo mi se ozbiljnim pa sam u zamjenu za tu informaciju tražio pogodnost za sebe u vidu puštanja iz istražnog zatvora", ispričao je zatvorski cimer 45-godišnjeg muškarca.

Cimer u pismu naveo da će sutkinji reći ime osobe koja priprema njezino ubojstvo ako ona njemu pomogne
Sutkinja je navela kako je točno zaprimila pismo cimera osumnjičenog Đurđevčanina. Istaknula je kako je pismo shvatila kao cimerov pokušaj da protivno zakonu ishodi određenu odluku koja bi bila povoljna za njega, tu misleći na ukidanje istražnog zatvora budući da je u pismu bilo navedeno da neka ona njemu pomogne da će tada on njoj reći ime osobe koja priprema njezino ubojstvo, piše Podravski.

Varaždinska sutkinja kazala je da je saznala tko je osoba koja priprema njezinu likvidaciju te da se radi o čovjeku kojem je odredila istražni zatvor. Navela je da je riječ o osobi ovisnoj o drogama koja ima problema s agresivnim ponašanjem i da je zato posumnjala da bi Đurđevčanin mogao ostvariti prijetnje.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook