Prethodni članak
Sljedeći članak

Pred tv kamerama načelnik ushićeno o zaplijenjenoj drogi: 'Odlične je kvalitete'


Foto: Screenshoot RTL

Načelnik Policijske postaje Petrinje Robert Ramušćak komentirao je za RTL Danas uhićenje 57-godišnjeg osumnjičenog uzgajivača marihuane kod kojega je uz opremu za proizvodnju pronađeno šezdesetak stabljika konoplje zasađenih u dvorištu i plasteniku, preko 270 stabljika na sušenju i 30 kilograma marihuane spremne za preprodaju.

Otkrio je kako su ušli u trag 56-godišnjaku.

"Kontinuiranim operativnim višemjesečnim radom došlo se do preliminarnih inicijalnih saznanja da bi mogla postojati sumnja da se osumnjičenik bavi sadnjom i proizvodnjom veće količine stabljika indijske konoplje. Kad smo izvršili provjere i to potvrdili, krenuli smo u višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo zapljenom veće količine stabljika i droge tipa konoplja", rekao je Ramušćak.

Istraživanje su proveli u suradnji s Graničnom policijom i kolegama iz Odjela kriminaliteta droga te Državnim odvjetništvom. Na temelju naloga nadležnog suda krenuli su u akciju te pretragom pronašli 60 stabljika koje su bile zasađene i 277 stabljika koje su se sušile.

Kaže, količina ih je iznenadila. Otkrio je da bi na crnom tržištu stabljike, koje su se već osušile, vrijedile između 50.000 i 60 tisuća eura. Na pitanje kakva je bila kvaliteta, odgovorio je: "Odlična. Izvršenim pregledom ispitivanja dobila je pozitivna reakcija na prisutnost THC-a i to jako dobre kvalitete".

S obzirom na to da se istraživanje nastavlja, nije mogao iznositi detalje za koje područje i za koga je droga bila namijenjena. Muškarac kojeg su uhitili inače je živio sam. Iako ovo nije najveća zapljena na njihovom području, ipak je bila zapaženija, a ove godine do sad su već imali sveukupno više od 200 zapljena, javlja RTL.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook