Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec osuđen na kaznu zatvora zbog poruka u messenger. Evo što je pisao


Općinski sud u Zlataru jučer je, 12. rujna 2023. godine, javno objavio presudu kojom je jedan je 63-godišnji Zagorec s područja grada Zaboka (podaci poznati redakciji) pravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci.

No, sud ga je ipak, barem za sada, poštedio odlaska u zatvor.

"Na temelju članka 56. KZ/11. optuženiku se izriče UVJETNA OSUDA te izrečena kazna zatvora na koju je osuđen neće biti izvršena ukoliko optuženik u roku od 2 (dvije) godine po pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.", stoji u presudi.

U obrazloženju presude sud navodi kako je Zabočanin osuđen zbog kaznenog djela prijetnje, a on je na sudu priznao sve što mu je tužiteljstvo stavljalo na teret i priznao je krivnju.

Naime, prema presudi, on je 30. lipnja 2022., u vremenu od 21,40 do 21,53 sati, jednoj službenici Centra za socijalnu skrb Zabok (podaci poznati redakciji), putem aplikacije "Messenger", sa svojeg profila uputio tri poruke na njen profil s nakanom da je ustraši.

Poruke su bile sljedećeg sadržaja: "Da li su tvoja djeca draga", "Bolje da te suprug stavi i čuva, znam gdje stanuješ" i "Bolje da te suprug čuva u vetrini, Zabok je škakljivo za tebe".

Sud je, dakako, nedvojbeno utvrdio da su te njegove poruke kod djelatnice Centra izazvale jak osjećaj straha za njen život i sigurnost, te za živote i sigurnost članova njene obitelji, a kako je i sam Zabočanin priznao kazneno djelo, sud ga je proglasio krivim.

Inače, spomenimo i to da je odmah po prijavi, 01. srpnja prošle godine, završio u pritvoru, a 02. srpnja Općinsko državno odvjetništvo odredilo mu je mjere zabrane približavanja djelatnici Centra, kao i uspostavljanje kontakta s njom.

Nakon presude po kojoj je osuđen, sud je svojim posebnim rješenjem ukinuo mjere opreza.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook