Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozio Zabokom s oštećenim vjetrobranskim staklom pa završio na sudu. Kažnjen je novčanom kaznom


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem

Djelatnik jedne tvrtke iz Samobora (podaci poznati redakciji) vozio je zabočkom Industrijskom cestom službeno teretno vozilo na kojem je bilo oštećeno vjetrobransko staklo u području brisača, kad su ga zaustavili policajci Postaje prometne policije Krapina, koji su to oštećenje primijetili. Događaj je to koji se dogodio još u rujnu prošle godine, no, na prekršajne naloge, odnosno, kazne koje je policija 'napisala' i za tvrtku kao vlasnika vozila i za vozača, tvrtka i djelatnik su se žalili pa je čitav slučaj završio na Općinskom sudu u Zlataru, koji je svoj postupak okončao upravo ovih dana.

Direktor tvrtke na sudu je rekao kako ga je djelatnik nazvao još s autoceste kod Svete Nedjelje i rekao mu da je kamenčić udario u staklo te da je na staklu nastala točkica. Direktor je, tvrdi, potom zvao servis za staklo, ali oni nisu odmah imali to staklo, već su ga naručili i za dva dana je staklo promijenjeno. Nakon što je nastala točkica, tvrdio je direktor na sudu, djelatnik se uputio vozilom u Zabok, a tijekom vožnje od točkice je nastala crta, odnosno, puknuće od nekih 20 do 30 centimetara.

No, sud je na koncu odlučio da su policajci ispravno postupili te da oštećenje vjetrobranskog stakla u području brisača znači da je vozilo tehnički neispravno. Zbog toga je tvrtka kao vlasnik vozila kažnjena s 2.000 kuna, a djelatnik kao vozač s 1.500 kuna kazne. Na tu presudu nemaju se pravo žaliti.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook