Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozač kod Krapine na Veliki petak već oko 8 ujutro 'napuhao' gotovo 2 promila


Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, ali i svih ostalih prometnih prekršaja, te je utvrđen ukupno 61 prometni prekršaj.

Od toga je bilo šest prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, sedam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 37 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak 15. travnja 2022. godine, oko 7,50 sati, u Krapinskom Strahinju kod 24-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom s 1,87 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u ponedjeljak, 18. travnja 2022. godine, oko 16,50 sati, na autocesti A2 kod Brezove od 213 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook