Prethodni članak
Sljedeći članak

Vladimir (49) kažnjen jer je na Facebooku napisao da su neki policajci idioti

Sutkinja je utvrdila kako se Vladimirov komentar odnosi na policijsko postupanje i kako je iznesen s ciljem vrijeđanja policijskih službenika

  • Laptop internet facebook

    Foto: Ilustracija


Napomena: Fotografija je ilustrativnog karaktera te na nikoji način nije vezana uz navedeni događaj, niti uz osobe uz njega vezane.

Vladimir Š. (49) presudom koprivničkog Općinskog suda mora platiti 900 kuna kazne sa sudskim troškovima zbog vrijeđanja policije na Facebook stranici Podravskog lista, piše Podravski.hr.

Vladimir je, kako navodi presuda sutkinje Dubravke Milolože, 4. veljače 2020. godine na facebook stranici Podravskog lista komentirao članak “Đurđevčani oprez! Policija je danas u akciji zbog dva detalja”, napisao komentar “ma daj, neki su policajci ili policajke idioti”. Sutkinja je utvrdila kako se Vladimirov komentar odnosi na policijsko postupanje i kako je iznesen s ciljem vrijeđanja policijskih službenika. Stoga je proglašen krivim.

Kako se navodi u presudi, okrivljeni Vladimir nije se odazvao uredno mu poslanom pozivu, a sutkinja ga je osudila na temelju službene zabilješke policijskog službenika koji, kako je zaključila, “nema osobnih razloga za terećenje istog”.

Podravski.hr Vladimirov puni komentar objavio je u potpunosti. 

”Ma daj, neki su policajci ili policajke idioti. Stojim na mjestu, pričam, telefon mi spojen hands free bluetoothom na auto. Dođe policajka, piše mi kaznu radi korištenja mobilnih uređaja tijekom vožnje. Reko ženska u policijskoj uniformi me zeza, kad ono za stvarno. Neki ljudi jednostavno nisu za policijsku uniformu” – napisao je Vladimir na stranici Podravskog lista.

Vladimir je kažnjen sa 600 kuna, a ako u roku od mjesec dana plati dvije trećine kazne (400 kuna), ona će mu biti uvažena kao plaćena u cijelosti kao i 300 kuna pašalnih troškova suda, javlja Podravski.hr.Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook