Prethodni članak
Sljedeći članak

Vjeručiteljica Marija napala svekrvu: 'J**em ti mrtvu majku'. Sud ju je sada osudio

Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajima ili osobama


Vjeroučiteljica Marija (32) proglašena je krivom i osuđena jer je brutalno izvrijeđala svekrvu u prisutnosti svojeg malodobnog djeteta, piše Danica.

Prema pravomoćnoj presudi, mora platiti 4000 kuna: 3600 kuna kazne, 150 kuna troškova postupka i 250 kuna troškova žalbe višem sudu koja joj je na koncu odbijena. Osuđena je da je nakon svađe svekrvi rekla da je “seljačina”, da si “obuje opanke i ode na selo” te da joj “je… mrtvu majku”, prenosi Danica.

Ključan je bio iskaz njezina supruga koji je svjedočio tim nemilim scenama i identično je iskazivao na ispitivanju u policiji i pred sudom. Rekao je da je Marija njegovu majku psihički uznemirila. Isto je policiji tog dana potvrdila i majka, ali je kasnije odbila svjedočiti na sudu.

Marija se pak žalila na nepravomoćnu presudi tvrdeći kako nije točno da je vrijeđala svekrvu te je svemu kriv suprug s kojim nije u dobrim odnosima. Sve se događalo u svibnju na karlovačkom području.

“Pogrdni izrazi koji mi se stavljaju na teret da sam ih govorila svekrvi nisu uopće izrazi koje ikad koristim, i to prije svega zbog profesije koju obavljam jer sam diplomirani teolog i profesorica vjeronauka u školi”, naglašavala je Marija.

Upozorava kako joj je nasilničko i vulgarno ponašanje potpuno nepoznato, neovisno o tome što ima određenih nesuglasica sa svekrvom i suprugom. No, Visoki prekršajni sud RH na koncu je odbacio njezinu žalbu te potvrdio nepravomoćnu presudu karlovačke sutkinje, piše Danica.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook