Prethodni članak
Sljedeći članak

‘Veseli’ umirovljenik: Malo popio, pa glasno pjevao na kolodvoru i završio na sudu


Umirovljenik koji je ljetos pjevao na Glavnom kolodvoru, završio je nedavno na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu. Naime, ljetos je malo popio pa je kasno navečer, dok je čekao vlak na prvom peronu na Glavnom kolodvoru, glasno zapjevao, piše zagrebinfo.

“Ja pijem da zaboravim”, bila je prva pjesma koja se orila dok su ostali putnici u čudu gledali. Potom je zapjevao pjesmu “u boj, u boj za narod svoj”, a nekome je u tom trenutku prekipjelo slušati pijanog slavuja pa su pozvali policiju.

Dok ga je policija privodila on je zapjevao “ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine”, a nije prestao ni na upozorenje policajaca. Raspjevani umirovljenik je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu priznao krivnju. “Volim pjevati i ako sam takvim svojim ponašanjem uznemiravao građane i putnike koji su čekali vlakove, žao mi je. Pjevao sam glasno jer to volim”, obrazložio je sucu.

No, sudac je utvrdio kako mu ovo nije prvi put te da je već prije bio privođen zbog opijanja i pjevanja na javnim mjestima. Sudac mu je htio dati ukupnu kaznu zatvora u trajanju od 12 dana, ali kako mu se uračunava vrijeme uhićenja po policiji i sudu, ispalo je da nema više ništa za izdržati.

“Temeljem u izreci citiranih propisa, okrivljenik je oslobođen dužnosti naknade troškova prekršajnog postupka u paušalnom iznosu jer od mirovine otplaćuje kredit, pa bi plaćanjem tih troškova bilo dovedeno u pitanje njegovo uzdržavanje”, zaključio je sudac na kraju., piše zagrebinfo.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook