Prethodni članak
Sljedeći članak

Velika tragedija u Medulinu: Djevojčicu oživljavali sat vremena, nije joj bilo spasa


Velika tragedija dogodila se jutros u Medulinu, gdje je preminula 4 i pol godišnja djevojčica.

Zajedno s roditeljima, djevojčica, državljanja Češke, boravila je s na ljetovanju u Medulinu. Nešto prije 6 sati jutros pozvali su Hitnu pomoć jer je djevojčici pozlilo, a Glas Istre piše i da su ranije već tražili liječničku pomoć zbog zdravstvenih problema djevojčice.

Po dolasku Hitne pomoći, unatoč izuzetnim naporima liječnika i svim primijenjenim postupcima reanimacije, djevojčici nažalost nije bilo pomoći, te je konstatirana smrt.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicine Istarske županije, dr. med. spec. Tatjana Čemerikić za Glas Istre iznijela je detalje događaja.

- Poziv da 4,5-godišnja djevojčica ne diše zaprimljen je jutros u 5.55  sati u Medulinu. Tim Hitne medicinske službe - liječnik, medicinski tehničar i vozač - krenuo je odmah po dojavi i u 6.04 sati bili su na mjestu intervencije – rekla je.

Zatekli su oca kako pokušava oživjeti dijete prema uputama dežurne dicpečerke. Tim Hitne pomoći odmah je započeo s naprednim postupcima oživljavanja , sat vremena su davali sve od sebe da pokrenu srce, ali nažalost nisu uspjeli.

Obaviještena je policija koja  je došla na mjesto intervencije.

- Izražavamo sućut obitelji, uistinu su reanimacije djece najveći stres u našem poslu, a u zadnjih mjesec dana imali smo čak tri reanimacije djece u Puli što nas je sve potreslo – rekla je Čemerikić, dodajući kako je djelatnicima hitne službe osigurana psihološka pomoć.

Glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač potvrdila je kako je za sada isključena sumnja u nasilnu smrt.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook