Prethodni članak
Sljedeći članak

UŽAS! Novi napad na ekipu 'Provjerenog': 'Zavezat ću te i vući po ovom blatu… Pi*** vam materina'


Deranje, psovke, prijetnje da će ih vući po blatu i da iz šume neće izaći – ovako je ekipu Provjerenog napao čovjek kojeg su zatekli na terenu snimajući priču o ilegalnom deponiju na državnoj zemlji, u Ježdovcu na zapadnom dijelu Zagreba, piše Večernji.

Lokacija koja je godinama samo šuma na papiru, a u stvarnosti – odlagalište otpada u kojem caruju privatne tvrtke, koje se javno hvale svojim poslovima s državnim institucijama. Ekipa Provjerenog zaputila se kamerom na samu lokaciju i snimila čak nekoliko kamiona i bagera u akciji dovoženja otpada. Oni koji od toga zarađuju završe eventualno s kaznenim prijavama, no biznis nastavljaju i dalje.

„Na području Ježdovca obitelj Matković bavi se s tim poslom i na tome zarađuje jako velik novac, i ljudi se ne usude prijavljivati jer na kraju imamo institucije koje neće odraditi svoj posao“, priča Josip Pavlović iz udruge Ekologija grada koji je dobro upoznat s problemom.

A upravo je jedan od članova spomenute obitelji prijetio ekipi Provjerenog:
- Još jednom da vas vidim tu. Onda ćete vidjeti s kim imate posla.
- S kim imamo posla?
- Hoćeš znati s kim imaš posla, hoćeš znati pitam te. Ja ti savjetujem da ne znaš s kim imaš posla. Da vidim još jednom tebe tu s tom kosicom, zavezat ću te i vući ću te po ovom blatu… Pi*** vam materina novinarska smrdljiva. Namazat ću vas gov***a majku vam je***.

Na poziv novinara intervenirala je i policija, a snimke napada kao i cijelu priču donosi emisija koja je na rasporedu večeras u 23:40 na Novoj TV.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook