Prethodni članak
Sljedeći članak

UHIĆENJE U ZAGORJU! Policija danas objavila detalje


Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 207 prometnih prekršaja i to: 82 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 28 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 78 ostalih prekršaj u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak, 21. lipnja 2024. godine, oko 22 sata u Sekirišću gdje je u kontroli prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,19 promila. Utvrđeno je i kako je upravljao neregistriranim osobnim vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je uhićen te je uz optužni prijedlog doveden na sud gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je isto tako u petak, u Vinipotoku, od 109 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vozaču slijedi izdavanje prekršajnog naloga.

Policija izdvaja i kako su u subotu, 22. lipnja oko 22 sata, u Vinipotoku policijski službenici zaustavili 30-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,11 promila i prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199., i čl. 216., Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1.300 eura, kaznom zatvora u trajanju od 30 dana i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook