Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija objavila detalje jučerašnje nesreće između vozača motocikla i quada


Kao što smo već pisali, jučer se dogodila teška nesreća, između vozača motocikla i vozača quada. Policija je danas objavila detalje. 

Jučer, 23. lipnja oko 16,30 sata u mjestu Vučak došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše i jedna osoba teške tjelesne ozljede, objavila je danas zagorska policija.

Do prometne nesreće došlo je na način jer se vozač motocikla 40-godišnji hrvatski državljanin i vozač quada 38-godišnji hrvatski državljanin nisu u nepreglednom lijevom zavoju vozilima kretali što bliže desnom rubu kolnika (makadam) već su se kretali središnjim dijelom kolnika, te je došlo do sudara dvaju vozila. Utvrđeno je kako je 40-godišnji motociklist upravljao neregistriranim i neosiguranim cross motociklom te prije stjecanja prava na upravljanje.

Ozlijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu Zabok, gdje im je pružena liječnička pomoć i zadržani su na daljnjem liječenju. Vozač motocikla 40-godišnjak zadobio je teške tjelesne ozlijede, a vozač quada 38-godišnjak lakše tjelesne ozljede.

Savjeti i preporuke za vozače:

''Apeliramo na sve sudionike u prometu kako samim ne poštivanjem prometnih propisa i nepažnjom znatno povećavaju mogućnost njihovog stradavanja, te savjetujemo da temeljem životnog i prometnog iskustva pokažu kako odgovorno i sigurno sudjelovati u prometu kako bi spriječili dovođenje u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu.

Napominjemo, motociklisti se moraju kretati sredinom obilježene prometne trake kako ne bi bili u tkz. mrtvom kutu drugih sudionika u prometu. Jako je bitno za motocikliste da se u zavojima ne kreću sredinom prometnice jer motor je u nagibu i tada se nalaze u suprotnom kolničkom traku.

Većina prometnih nesreća događa se zbog ljudske pogreške, odnosno grubog kršenja osnovnih prometnih propisa, policija će posebnu pozornost posvetiti sigurnosti cestovnog prometa, kao i njegovoj protočnosti te poduzeti niz preventivno - represivnih aktivnosti.

Svim sudionicima u prometu savjetujemo oprez.'' – piše policija.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook