Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićen prevarant koji je tri mjeseca točio gorivo i bježao s benzinskih postaja


Policija je priopćila da je jučer dovršeno kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom za kojim su bile raspisane potrage zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta, javlja T-portal.

Osumnjičenika je policija zaustavila tijekom redovnog nadzora u prometu kada je upravljao osobnim vozilom marke Renault, bez registracijskih oznaka, a na kojem je umjesto oznake samoinicijativno stavio natpis na stranom jeziku. Vozilom je upravljao bez vozačke i prometne dozvole, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.

Provjerom je utvrđen njegov identitet te je ujedno otkriveno kako su za istim raspisane potrage. Naime, sumnjiči se da je u protekla tri mjeseca, između 18. lipnja i 21. rujna, počinio sedam kaznenih djela teške krađe na benzinskim postajama u Rijeci gdje bi natočio gorivo u vozilo i udaljio se bez plaćanja računa.

Protiv 36-godišnjaka je završetkom istraživanja podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje osam kaznenih djela teške krađe i dva kaznena djela krivotvorenja isprave te je predan pritvorskom nadzorniku. Uz to je i prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i Zakona o osobnoj iskaznici te Zakona o prebivalištvu.    

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook