Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićen bivši dekan riječkog Ekonomskog fakulteta

Sumnja se u kriminal težak stotine tisuća eura


Policija istražuje bivšu upravu Ekonomskog fakulteta u Rijeci zbog gospodarskog kriminala i financijskih malverzacija teških najmanje 384.000 eura, piše Novi list.

O svemu se oglasila i PU primorsko-goranska, bez imenovanja dekana i fakulteta u pitanju. Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU primorsko-goranske, u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje nad desetero hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem je naime utvrđeno kako je 48-godišnji hrvatski državljanin, kao odgovorna osoba visokoškolske ustanove s područja PGŽ-a, u razdoblju od 2018. do 2022. godine, neosnovanim i protupravnim isplatama novčanih sredstava s računa navedene ustanove te krivotvorenjem službene i poslovne dokumentacije, počinio sedam kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti, kao i dva kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Za ista kaznena djela osumnjičeno je i šest hrvatskih državljanki te tri hrvatska državljana, starosti od 35 do 58 godina, koji su u dogovoru s 48-godišnjakom, a i prema njegovim nalozima, provodili protuzakonita postupanja na štetu ustanove u kojoj djeluju kao nastavno i tehničko osoblje.

Time su ustanovi, ali i Državnom proračunu Republike Hrvatske, prouzročili materijalnu štetu od najmanje 384.000 eura.

Po završetku istraživanja, svi osumnjičenici su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje navedenih kaznenih djela.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook