Prethodni članak
Sljedeći članak

U suzama ispratili preminulo dijete (2): 'Svi se pitamo zašto je umrla, no sad je prekasno'


Sablasna tišina vlada istarskim mjestom na području Poreča gdje je u srijedu pokopana dvogodišnja djevojčica koja je preminula u pulskoj bolnici. Puste uličice i maleni dječji parkić u mjestu koji je za našeg dolaska bio potpuno prazan, bez dječjeg smijeha govori da cijelo mjesto tuguje u tišini. Svi se pitaju što se dogodilo i zašto malenog anđela više nema, pišu 24sata.

- Bio sam na pogrebu. Na pogreb je došlo cijelo mjesto i okolica. Puno ljudi u tišini, sa suzama u očima ispratilo je djevojčicu na vječni počinak. Jedinu u majke i oca. Svi se pitamo zašto? Znam da je samo dan ranije prije tog kobnog dana kada je njezino srce prestalo kucati, zbog zdravstvenog stanja išla u pulsku bolnicu. Odvezli su je roditelji. Tamo je pregledana i vraćena kući. Sutradan su roditelji vidjeli da su malenoj hladne ručice i da je dosta teško te su se opet uputili natrag u pulsku bolnicu po pomoć. Već u automobilu joj je stanje bilo lošije. Kasnije sam čuo da su je reanimirali i pokušali vratiti u život, ali na žalost bezuspješno. Kasno je sada za sve - ispričao je neutješni mještanin.

Dodao je i da je majci zbog cijele šokantne tragedije naglo pozlilo i da je smještena u bolnicu u Rijeci. Poslali smo upit u riječki KBC čiji odgovor donosimo.

- Možemo potvrditi da s područja Poreča imamo zabilježen prijem jedne ženske osobe, dana 20. veljače u jedinici intenzivnog kardiološkog liječenja Klinike za bolesti srca i krvnih žila,zbog akutnih srčanih tegoba. U ovom trenutku ne možemo dati više informacija zbog zaštite osobnih podataka - odgovorili su iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Osobe bliske članovima obitelji, zbog cijele stravične situacije koje mjesto ne pamti, nisu smogli snage razgovarati.

I ekipa Hitne pomoći je bila na pogrebu djeteta, što nam je potvrdila dr. Gordana Antić, pročelnica za zdravstvo Istarske županije. - Ekipa hitne pomoći išla je na lice mjesta kao potpora, jer smo željeli pomoći u tim iznimno stresnim trenucima - kazala je kratko dr. Antić.

Podsjetimo, u pulskoj bolnici 18. veljače umrlo je dijete koje je dovezeno u noćnim satima zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

- Dijete je nakon reanimacije preminulo. Na tijelu preminulog djeteta obavljena je obdukcija, a točan uzrok smrti bit će poznat nakon dobivanja nalaza toksikoloških vještačenja i histoloških analiza tkiva - kratko su izvijestili iz Policijske uprave istarske. Točan uzrok smrti bit će poznat nakon dobivanja nalaza toksikoloških vještačenja i histoloških analiza tkiva. Doc. dr. sc. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula se oglasila.

- Informiramo Vas da ne možemo iznositi ikakve informacije u javnost a sve kako bismo održali postupak u potpunoj neovisnosti za donošenje zaključka. Kako Vam je poznato, policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje okolnosti smrti djeteta, odnosno provode se izvidi i dokazne radnje, a postupanje tijekom izvida je tajno - priopćila je.

Neslužbeno pak doznajemo da su roditelji preminule djevojčice nekoliko dana prije nesretne smrti njihovog djeteta, zbog zdravstvenog stanja potražili pomoć u pulskoj bolnici. Neslužbena informacija je i da, je djevojčica posljednjih dana bila bolesna, a navodno je imala bolove u trbuhu, proljev i slične simptome te je nakon pregleda od strane liječnika puštena na kućnu njegu. I Županijsko državno odvjetništvo u Puli kratko je nam u srijedu odgovorilo da je postupanje tijekom izvida tajno, te da se provode dokazne radnje i izvidi kako bi se utvrdio uzrok smrti djeteta.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook