Prethodni članak
Sljedeći članak

Dijete se u kupaoni otrovalo ugljičnim monoksidom. Policija provodi izvide


Foto: Ilustracija/ Pixsell

Policijski službenici Operativnog dežurstva I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin sinoć su u 20,50 sati zaprimili dojavu iz Kliničkog bolničkog centra Osijek da su zaprimili dijete u pratnji majke i da sumnjaju u trovanje ugljičnim monoksidom prilikom kupanja u kupaonici.

- Policija provodi izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti navedenog događaja, a o čemu ćemo pravovremeno izvijestiti javnost, poručuju iz PU osječko-baranjske.

Kako bi se spriječili ovakvi slučajevi, iz policije ističu sljedeće mjere opreza:

- plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) obavezno servisirati i to od strane ovlaštenih stručnih servisera, jer ćete time povećati sigurnost i racionalizirati potrošnju goriva, poštujte rokove čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala,

- preglede i čišćenje dimnjaka i dimovodnih kanala neka obavi dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba te provedite savjet dimnjačara bez odlaganja,

- redovito čistite ventilacijske dovode i odvode zraka na vratima kupaonica ili kotlovnice.

Posebno skreću pažnju na:

- današnje moderne nape su velikog kapaciteta protoka zraka (do 700 kubičnih metara u minuti). Ukoliko se trošila za grijanje na kruta ili plinovita goriva nalaze unutar stambenog prostora postoji mogućnost uslijed brze izmjene zraka unutar prostorije zbog rada nape povrat plinova u prostoriju a koji nastaju izgaranjem goriva u trošilu. Stoga preporučamo za vrijeme rada nape držati otvoren prozor.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook