Prethodni članak
Sljedeći članak

Tomislav i Antonio masovno provaljivali i krali po stubičkom kraju. Idu u zatvor na dulje vrijeme


Nakon gotovo sedam godina, Tomislav (rođen 1994. godine) i Antonio (rođen 1997. godine) konačno su stigli pred lice pravde, točnije, pred Općinski sud u Zlataru koji ih je nedavno proglasio krivim za velik broj krađa, odnosno provala u vikend kuće na gornjostubičkom području, koje su počinili od kolovoza do prosinca 2016. godine. Uhićeni su, doduše, vrlo brzo, Tomislav već u prosincu 2016. godine, a Antonio u siječnju 2017. godine, no, sudski proces je 'malo potrajao'

Tomislav je tako sada za svoja nedjela dobio 2 godine bezuvjetnog zatvora, a Antonio, kao drugookrivljeni u ovom slučaju, osuđen je na godinu dana i četiri mjeseca bezuvjetnog zatvora.

Njih dvojica su, kako se navodi u presudi, obojica po struci autoelektričari i obojica su iz Zagreba, a najviše su ordinirali po Svetom Mateju kod Gornje Stubice, a nešto manje po Humu Stubičkom i Gornjoj Podgori.

Opisi načina na koji su provalili u svaku od  vikendica poprilično su dugački u obrazloženju presude, a poprilično velik je i popis vrijednih predmeta koje su ukrali u pojedinoj vikendici. Pri tom su, naravno, napravili i materijalnu štetu na vratima, prozorima, griljama...

Tako su Marijanu ukrali LCD televizor, dvije brusilice, bakreni kotao za rakiju, dvije bakrene šprice i dvije boce plina, a Zlatku više komada električarskog alata, jednu plinsku bocu, 1 litru mineralne vode i 2 litre bijelog vina.

Ljudevit je prošao nešto bolje. Njemu su ukrali tek jednu ručnu prskalicu i zaštitnu masku, ali Lujdevitov susjed Darko ostao je bez bakrenog kotla za rakiju, dvije plinske boce i tri slavine. Najviše sreće imala je Renata, kojoj nisu uspjeli ništa ukrasti iz vikendice.

Ivici su ukrali jednu plinsku bocu, a Ivanu agregat za struju, da bi se potom ponovno vratili u Marijanovu kljet i iz nje ukrali inox bačvu od 200 litara, u kojoj je bilo 50 litara bijelog vina.

Đini su ukrali nešto vrijednije stvari, flkasericu, električnu pilu i bušilicu, a zanimljivo je da je nakon toga Tomislav promijenio partnera te je 'u kompi' sa stanovitim Matijom, ponovo stigao do vikendice nesretnog Marijana, kojem su taj put provalili u garažu i ukrali traktorsku frezu, dvadeset metara kabla i kutiju s alatom.

Spomenimo i to da su Tomislav i Antonio svoja nedjela na sudu priznali.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook