Prethodni članak
Sljedeći članak

Stigle nove informacije o klincima iz Bjelovara: Jedna djevojčica se bori za život

  • hitna pomoć

    Foto: Ilustracija/Pixsell


Petero djece, koja su u petak stradala u prometu na bjelovarskom području, još je u bolnicama.

Petnestogodišnja djevojčica koja je pala s električnog romobila, a vozila je bez kacige, operirana je u KBC-u Zagreb, stabilno je, na uređaju je za disanje i liječnici su optimistični, piše Index.

Troje teško stradale djece u dobi od 13 i 14 godina, koja su u Bulincu, nedaleko od Bjelovara, sletjela s quadom, na intenzivnoj je njezi u bjelovarskoj Općoj bolnici. Dvoje je sada izvan životne opasnosti, a djevojčica s teškim ozljedama glave je, nažalost, kritično.

"Jedna djevojčica nažalost je zaprimljena s kritičnim ozljedama, bori se za život, radi se o kraniocerebralnim ozljedama.

Uglavnom glava, sve troje imaju dominirajuće ozljede glave uz još neke ozljede koje za sada nisu bitne, natučenja ruku ili ogrebotine, međutim, dominiraju ozljede glave", rekao je Damir Koprek, dežurni kirurg u Općoj bolnici Dr. Anđelko Višić u Bjelovaru, za HRT.

"Curica je tu ležala bez svijesti, još se vide tragovi krvi, a motor je bio na ulazu. Odmah smo dovezli suncobran i polijevali ih vodom. Odmah sam zvao Hitnu pomoć", kroz suze je jučer rekao susjed Franjo koji je svjedočio nesreći.

Prometni stručnjak Goran Husinec je za Dnevnik Nove TV komentirao prometne nesreće te upozorio da quad nije vozilo za djecu.

"To je za njih opasno vozilo kojim je teško upravljati. Ima teški upravljač, lako se prevrne, a tada se često dogodi tragedija", rekao je.

Dodao je da za male quadove nije potrebna kaciga, ali da bi je preporučio.

"Mali se quadovi smatraju poljoprivrednim vozilima, ali bih kacigu uvijek preporučio za zabavu i rekreaciju", pojasnio je.

Napomenuo je da djeca nisu kriva za nesreću.

"Djeca su znatiželjna i sve hoće istraživati i probati. Ako baš moraju, neka to učine po nekoj ravnoj cesti i uz kontrolu roditelja. Dijete ne zna što je opasnost, za čas se prevrne i vidimo da mogu nastati strašne posljedice i velike tragedije", zaključio je Husinec.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook