Prethodni članak
Sljedeći članak

Spremao se za rat? Policija objavila kakvo je sve oružje našla u obiteljskoj kući u Zagorju


Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ 

U subotu, 1. lipnja 2024. godine, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, na području grada Pregrade, izvršena je pretraga obiteljske kuće u vlasništvu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina. Prilikom pretrage su uz oružje i streljivo koje je legalno posjedovao, pronađene dvije puške, dva pištolja, 10 komada signalnih raketa, više desetaka komada raznih dodataka i dijelova za oružje te više od 200 komada raznog streljiva, koje je 54-godišnjak nezakonito posjedovao. 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo „nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ iz čl. 331. Kaznenog zakona, te će redovnom putem protiv 54-godišnjeg hrvatskog državljanina biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru.

Policija podsjeća građane da je još uvijek u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

''Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.'' – kažu u policiji.

fotografija je ilustracija, nije vezana uz ovaj događaj

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook