Prethodni članak
Sljedeći članak

Skrivio nesreću u kojoj je poginuo njegov prijatelj, ide u zatvor

Bio je pod utjecajem alkohola

  • policija nesreća

    Fotografija: Ilustracija/Arhiva Zagorje.com (Nije u vezi s navedenim događajem)


Muškarac (20) mora u zatvor jer je pijan skrivio tešku nesreću u kojoj je poginuo njegov prijatelj (24). Kako su za Danicu.hr  potvrdili na Županijskom sudu, pravomoćno je osuđen na godinu i pol bezuvjetnog maloljetničkog zatvora. U zatvor se mora javiti idući tjedan.

Prema presudi, on je još u kolovozu 2021. godine oko 1 sat iza ponoći u Druškovcu kod Ivanca upravljao osobnim automobilom kroz naselje u smjeru Područne škole Gustava Krkleca pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,42 g/kg apsolutnog alkohola u krvi.

“Dolaskom do društvenog doma na kućnom broju 4, uočivši svoje prijatelje koji su ga čekali poduzeo je radnje trzaja volana u lijevu stranu i zatezanja ručne kočnice prouzročivši blokadu stražnjih kotača osobnog automobila.
Uslijed toga došlo je do rotacije osobnog automobila u smjeru obrnutom od kazaljke na satu sve do nailaska na mali odvodni kanal i povišeni teren s lijeve strane kolnika te zabijanja prednjeg kraja automobila u povišeni teren, okretanja oko uzdužne osi i prevrtanja na desni bočni dio i krov.

Tom prilikom je suvozač na prednjem sjedištu zadobio krvni podljev mekog oglavka, prijelom svoda lubanje te višefragmentarni prijelom baze lubanje, krvarenje u tvrdu moždanu ovojnicu, meke opne mozga i moždane komore, nagnječenja mozga i oba plućna krila.

Ozljede su bile teške naravi, uslijed kojih je preminuo na mjestu. Dakle, kao sudionik u cestovnom prometu kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazvao je opasnost za život ljudi te je prouzročio smrt jedne osobe”, kaže glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic, piše Danica.hr. Prilikom prevrtanja 24-godišnjak je djelomično ispao iz vozila te je došlo do prignječenja nesretnog mladića. Preminuo je na mjestu događaja, a liječnik hitne je mogao samo potvrditi smrt.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook