Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjeo pijan za volan, zaustavila ga policija u Tuhlju, prespavao u zatvoru, a kazna...


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda, policijski službenici utvrdili su ukupno 65 prometnih prekršaja od čega; 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 47 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u subotu, 23. rujna 2023. godine, oko 23 sata, u Tuhlju, kod 28-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,32 promila. Vozač je uhićen, te je 24. rujna uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na sud gdje mu je rješenjem Općinskog sud u Zlataru određena novčana kazna od 1300 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U petak, 22. rujna 2023. godine, oko 23 sata, u Bedekovčini zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,16 promila. Temeljem čl.137. Prekršajnog zakona vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl.199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također, u petak oko 12 sati, u Gornjoj Šemnici, zatečen je 43-godišnji hrvatski državljanin koji je osobnim automobilom upravljao sa 1,67 promila alkohola u organizmu te mu je temeljem čl.137. Prekršajnog zakona određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola, a protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook