Prethodni članak
Sljedeći članak

POJAČAN NADZOR AUTOBUSA I TERETNIH VOZILA: Najveća kazna hrvatskom prijevozniku koji nije poštivao zakon o radnom vremenu

Naplaćeno je više od 1500 eura novčanih kazni u 6 dana


Kako bi osigurali sigurno prometovanje, policijski službenici Postaje prometne policije Krapina tijekom proteklog tjedna u razdoblju od 13. do 19. veljače 2023. godine proveli su pojačani nadzor autobusa i teretnih vozila.

Utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Naplaćeno je više od 1500 eura novčanih kazni.

Tijekom provedenog nadzora utvrđeni su i sankcionirani prekršaji kod prijevoznika iz različitih država i to; 8 kod prijevoznika iz Hrvatske, četiri kod prijevoznika iz Bosne i Hercegovine, dva kod prijevoznika iz Slovenije te po jedan kod prijevoznika iz Srbije, Poljske i Turske.

Najviše utvrđenih prekršaja, kontrolom vozača teretnih vozila i autobusa utvrđeno po čl. 12., i čl.194., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća novčana kazna izdana je hrvatskom prijevozniku, odnosno kontrolom vozača i teretnog vozila utvrđen je prekršaj po čl. 48 Zakon o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog s novčanom kaznom u iznosu od 390 eura.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook