Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijani vozač u Zagorju bježao policiji: ‘Ma ko bu mene isključil iz prometa’

Evo kakva ga je kazna stigla


Pijani vozač pobjegao je automobilom policiji nakon što su ga zaustavili te ga isključili iz prometa.

Kako se navodi u ovotjednoj presudi, sve se dogodilo u Maču u listopadu oko ponoći. Nakon što je isključen iz prometa zbog vožnje i pijanom stanju, on je ipak sjeo u automobil i zbrisao policiji koja ga je naganjala po zagorskim bregima, piše Danica.hr. 

“Nije postupao po naredbi policijskog službenika da se zaustavi, na način da se nije zaustavljao na znak Stop policija, već je povećao brzinu i udaljio se u nepoznatom smjeru“, ističe se u presudi.

Napuhao 0,89 promila

Vozač (38) devet puta je pozivan na sudsko ročište, ali niti jednom se nije odazvao, pa mu je suđeno u odsutnosti. Na sudu je svjedočio policajac koji je te noći s kolegom bio zaustavio auto.

“U Maču smo oko 23.20 sati zaustavili vozilo kojim je upravljao vozač. Nije nam dao vozačku dozvolu pa smo njegov identitet utvrdili preko informacijskog sustava MUP-a. Napuhao je 0,89 promila alkohola, ali nije htio potpisati obavezni prekršajni nalog.

Inače, ponašao se vrlo bahato te je čak kolegu i mene snimao mobitelom. Isključili smo ga iz prometa i rekli mu da ne može dalje upravljati, na što nam je rekao: ‘Ma ko bu mene isključil iz prometa’. Nastavio je vožnju kroz Mače iako smo mu kazali da ne smije.

Kazna 1710 eura

Krenuli smo za njim, davali mu svjetlosne i zvučne signale da se zaustavi. Dvaput smo ga pretekli i kroz otvoren prozor automobila zaustavljali palicom Stop policija. Ali, nije htio stati, već je vožnju nastavio po nekim sporednim putevima pa smo ga u jednom trenu izgubili”. svjedočio je policajac.

Sutkinja je vozača proglasila krivim i kaznila s ukupno 1710 eura i 20 eura troškova postupka. Dobio je i dvomjesečnu zabranu upravljanja. Presuda je nepravomoćna. Zanimljivo, nije osuđen za vožnju pod utjecajem alkohola.

Kaznu je dobio samo za dva prekršaja: jer je upravljao vozilom za vrijeme dok je bio isključen iz prometa i jer nije postupio po znaku ovlaštene osobe danom putem svjetlosnih i zvučnih signala te nije zaustavio vozilo kojim je upravljao. Zašto je alkohol ispao iz presude – nije poznato.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook