Prethodni članak
Sljedeći članak

Novo uhićenje u Zagorju! Policija objavila detalje


Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 118 prometnih prekršaja i to:

26 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila

12 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

2 prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje

9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i

69 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, 6. travnja, oko 20 sati, u Bedekovčini. Vozač 29-godišnjak upravljao je vozilo s 1,79 promila. 

Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 29-godišnjeg vozača podnijet je optužni prijedlog kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1 300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U petak, 5. travnja oko 21 sat u Pregradi, policijski službenici tijekom nadzora prometa, uhitili su vozača koji se prvotno nije htio zaustaviti na znak stop policijskih službenika. Nakon čega su policijski službenici krenuli za vozilom i pokušali ga zaustaviti svjetlosnim te zvučnim signalima za vrijeme čega je vozač pretjecao kolonu vozila, nije koristio pokazivač smjera i nije se kretao uz desni rub kolnika.

Vozač naknadno pronađen i nadzorom je utvrđeno kako je vozilom upravljao 29-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,55 promila i prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije te je  6. travnja u jutarnjim satima uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 32., čl. 44., čl. 47.,čl. 199., i čl. 216., Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Općinski sud gdje je kažnjen novčanom kaznom od 2500 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci, nakon čega je pušten na slobodu.   

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook