Prethodni članak
Sljedeći članak

Na terasi kafića u Zagorju razbio prijatelju lice: 'To je tak kad muž od 100 kil vudri'


Foto: Ilustracija/Reddit

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru, nakon provedene istrage, podignulo je ovih dana optužnicu protiv 22-godišnjaka iz Zlatara zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda svom 42-godišnjem susjedu i prijatelju, a što se dogodilo u siječnju ove godine. 

Kako stoji u optužnici, Općinsko državno odvjetništvo tereti 22-godišnjaka da je 42-godišnjaka, na terasi jednog kafića u Zlataru, „u cilju da ga više tjelesno povrijedi, više puta ga rukama udario u glavu uslijed čega je 42-godišnjak pao na pod, nakon čega ga je nastavio udarati, kojom prilikom je 42-godišnjak zadobio ozljede u vidu više kontuzijskih biljega po licu, posebno izraženih u području oko lijevog oka i jagodične kosti, prijelom unutarnjeg zida koštanog okvira lijevog oka s posljedičnim utisnućem rešetkaste kosti, otokom lijevog očnog živca, krvarenjem u rešetkaste stanice (sinus) i pomakom unutarnjeg očnog mišića, prijelom unutarnjeg i prednjeg zida gornječeljusnog sinusa lijevo s posljedičnim utisnućem kosti u sinus, otokom sluznice, krvarenjem u sinus i krvarenjem oko srednje nosne školjke i manje krvarenje unutar mekih moždanih ovojnica, koje ozljede u ukupnosti predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu“, navodi ODO Zlatar.

Naime, prema iskazima svjedoka istrage, ustanovljeno je da su 22-godišnjak, njegova sestra i njegova djevojka stigli u kafić u kojem je bio 42-godišnjak. Njih dvojica su susjedi, smatrali su se prijateljima, a jedno vrijeme su čak i radili zajedno u inozemstvu.

Optuženi 22-godišnjak počastio je 42-godišnjeg susjeda i prijatelja čak i pićem, zajedno su i pili.

Naručili su još litru i vodu, a kako se kafić zatvarao, sjeli su van na terasu i ostali piti nakon odlaska konobara. Iz samih svjedočenja ispitanih očevidaca nije baš sasvim jasno kako je i zbog čega došlo do nesuglasica i fizičkog obračuna, niti tko je prvi počeo, no, istražiteljima vjerojatno na tome nije ni bio fokus, budući je utvrđeno da je 22-godišnjak žestoko šakama udarao 42-godišnjaka dok je ovaj ležao na podu i razbio mu čak i par kostiju na licu.

Kako je svjedočio 42-godišnjak, on se malo tog sjeća, a ostali svjedoci kažu da je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Jedna od stvari koje se, kaže, sjeća jest da je, dok je bio na podu, čuo ženski glas 'dođi, ubit će ga' i muški glas 'ubit ću te'.

Istražitelji su ispitali i djevojku, sestru te oca 22-godišnjaka, kao i jednog mještanina koji živi u neposrednoj blizini kafića.

Prema njihovim iskazima, sestra 22-godišnjaka zvala je njihovog oca u strahu da će on 42-godišnjaka nasmrt pretuči pa je otac brzo stigao na mjesto događaja i odvezao ih s tog mjesta. O tome je svjedočio i susjed kafića, koji je također čuo muški glas 'ubit ću te', ali i glas žene koja je na telefon rekla 'ubit će ga'.

Inače, 42-godišnjak je kasnije istražiteljima ispričao i da je, dok je on bio u bolnici, otac 22-godišnjaka koji ga je prebio, nazvao njegovog brata te mu je rekao „to je tak kad muž od 100 kil vudri“ čime je po njegovom mišljenju želio relativizirati cijeli događaj i umanjiti njegovu težinu.

U svakom slučaju, Općinsko državno odvjetništvo smatra 22-godišnjaka krivim da je „drugoga teško tjelesno ozlijedio, pa je time počinio kazneno djelo protiv života i tijela - teškom tjelesnom ozljedom - opisano i kažnjivo po članku 118. stavak 1. Kaznenog zakona“.

Zbog toga je ODO Zlatar predložilo Općinskom sudu u Zlataru da 22-godišnjaku „izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, a koja se prema članku 56. Kaznenog zakona neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku od 5 (pet) godina ne počini novo kazneno djelo.“, navodi se u optužnici.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook