Prethodni članak
Sljedeći članak

Leševe ovaca s majčinog OPG-a bacio kod kontejnera na groblju u Zagorju


Foto: Pixsell/Arhiva (Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem)

Općinski sud u Zlataru jučer je javno objavio prekršajni nalog kojim se jedan 63-godišnji stanovnik Općine Krapinske Toplice kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 132,72 eura zbog nesvakidašnjeg prekršaja kojeg je počinio u siječnju ove  godine.

Naime, kako se navodi u prekršajnom nalogu, sud je 63-godišnjaka proglasio krivim da je u siječnju ove godine s OPG-a svoje majke, koji se također nalazi na području Općine Krapinske Toplice, nepropisno odbacio lešine ovaca uz kontejner na groblju Sveta Tri Kralja u Velikoj Erpenji (Općina Veliko Trgovišće), a isto tako i u obližnjoj šumi, nekoliko metara od nerazvrstane ceste.

Sud ne navodi koliko je lešina ovaca 63-godišnjak odbacio, no, iz prekrašjnog naloga vidljivo je kako su ga 'ulovili'.

Naime, jedna ovca odbačena u šumi na sebi je još uvijek imala bolus kojim se označavaju životinje (ovce/koze), koji je očitan od strane djelatnika Veterinarske ambulante Klanjec d.o.o. po pozivu općine Veliko Trgovišće zbog prijave građana.

„Uginule životinje nije otpremio putem registriranog prijevoznika na neškodljivo uklanjanje u Agropreteinku d.d. Sesvetski Kraljevec, koje se podmiruje iz Državnog proračuna,, a čija je svrha sprečavanje onečišćenja okoliša i očuvanje zdravlja Ijudi i životinja, te nije u skladu sa Uredbom 1069/2009., a što je nađeno izvršenim inspekcijskim nadzorom, o čemu su sačinjeni Zapisnici od 28.2.2023., 8.3.2023.“, navodi sud u svom prekršajnom nalogu.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook