Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivan s gotovo 3 promila prebio Tomislava u poznatom kafiću u Zaboku

  • policija kafić

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Totalno pijani Ivan iz Zagreba osuđen je i proglašen je krivim jer je "narušavao javni red i mir na javnom mjestu na naročito drzak i nepristojan način" i to totalno pijan, s čak 2,95 g/kg alkohola u krvi, objavio je danas Općinski sud u Zlataru.

Kako se navodi u presudi, Ivan je u jednom poznatom zabočkom kafiću, u srpnju prošle godine, usred bijela dana, u 14:15 sati "bez ikakvog povoda dlanom desne ruke udario Tomislava u predjelu glave, nakon čega ga je bacio na pod te ga na podu dva puta zatvoreno šakom desne ruke udario u predjelu trbuha, kojom prilikom nije zadobio vidljive ozljede, a liječničku pomoć je odbio. Dakle, narušavao je javni red i mir na javnom mjestu na naročito drzak i nepristojan način udaranjem".

Kako je navedeno u obrazloženju presude, Ivan se nije odazvao pozivima suda na rasprave, a i već je ranije prekršajno kažnjavan. Tomislav, inače s područja Krapinsko - zagorske županije, svjedočio je da je Ivana poznavao tek po viđenju.

Prema svjedočenju Tomislava, Ivan je došao vidno pijan u ugostiteljski objekat, častio je pićem, a kad je Tomislav otišao u WC, Ivan je došao za njim i bez ikakvog razloga i povoda udario ga je dva puta dlanom desne ruke u predjelu glave, nakon toga ga je bacio na pod i na podu ga je dva puta zatvorenom šakom desne ruke udario u predjelu trbuha.

Tomislav je rekao kako mu je samo od njegovog udaranja iz nosa tekla krv, a liječničku pomoć nije tražio. To je bilo radno vrijeme ugostiteljskog objekta, gosti su bili pretežito na terasi, bilo ih je više, ali ne zna da li je netko osim konobarice događaj vidio. Osim što je bio fizički povrijeđen, bio je ponižen i uzrujan takvim Ivanovim ponašanjem, jer je iz čista mira dobio udarce od osobe koja je bila jako pijana.

Tomislav je istaknuo kako to nije obrazac ponašanja na javnom mjestu i protivi se njegovim uvjerenjima, no, rekao je sudu i da nema nikakav imovinsko pravni zahtjev protiv Ivana.

Na kraju, sud je povjerovao Tomislavovom svjedočenju, proglasio Ivana krivim te mu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 170 eura.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook