Prethodni članak
Sljedeći članak

Kod Začretja uhvaćen drogirani vozač: 'Plaća mi je 500 kn, a rata kredita 9.500kn'


Nevjerojatnu obranu na sudu imao je 36-godišnji J.B. kojeg su zagorski prometni policajci drogiranog zaustavili u Ciglenici Zagorskoj kod Svetog Križa Začretja.


Naime, sud ga je ovih dana ipak proglasio krivim i utvrdio da je u travnju prije dvije godine vozio autocestom Zagreb – Macelj iz smjera Krapine prema Zaboka, kad ga je oko 14:40 sati zaustavio policijski presretač. Policajci su ga testirali preliminarnim testom na droge i test je pokazao da je J.B. pozitivan na kokain, a kad su mu ponudili da ga odvedu na vađenje krvi i urina, on je to odbio.


Također, policajci su na sudu rekli da se sjećaju kako je vozio veliku limuzinu, ali da ne mogu sa sto postotnom sigurnošću reći koju. Jedan je rekao kako mu se čini da je bio Audi A6, dok je drugi rekao da se ne može sjetiti je li bio A6 ili neki BMW.


Iako su policajci na sudu iskazali kako su dobro pregledali vozilo, ne bi li u njemu pronašli drogu, te su konstatirali da u vozilu nije bilo ni jedne druge osobe, J.B. je na sud doveo kao svjedoka jednog svog prijatelja te su obojica tvrdili kako je taj prijatelj ležao na zadnjem sjedalu pa ga policija nije vidjela, a da je on naknadno ustao sa zadnjeg sjedala kako bi nastavio voziti.


No, policajci su i dalje ponavljali da je nemoguće da u autu ne vide osobu kod pretrage automobila, a vozačev prijatelj tijekom suđenja četiri je puta mijenjao iskaz te na kraju rekao da je ustao kada su ih zaustavili i otišao u restoran. No, sud vozaču i njegovom prijatelju svjedoku nije povjerovao. Čak je protiv lažnog svjedoka podnio kaznenu prijavu.
Nadalje, J.B. se branio kako su on i prijatelj, prije nego što ih je policija zaustavila, pušili cigare u autu pa su ih možda zato testirali na drogu, a tvrdio je i da nije odbio vađenje krvi. Također, govorio je da je otvorio firmu, da ne zna na koliko sati je zaposlen, a ono što je posebno zanimljivo jest da je tvrdio kako ima mjesečnu plaću u iznosu od 500,00 kuna, dok mu rata stambenog kredita mjesečno iznosi 9.500,00 kuna.


Općinski sud u Zlataru mu, naravno, nije povjerovao ama baš ništa od toga, te ga je kaznio s 1320 eura kazne te mu oduzeo vozačku dozvolu na 3 mjeseca, a isto tako mora platiti 132,72 eura sudskih troškova.


J.B se na ovu presudu može žaliti Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu u roku od osam dana.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook