Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivanu iz Desinića Slovenci oduzeli dvije osobne. Hrvatska policija prijavila ga za kaznena djela

Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije u vezi s navedenim događajem


Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podignulo je optužnicu protiv 63-godišnjeg Ivana iz okolice Desinića zbog dva kaznena djela davanja lažnog iskaza.

Naime, kako se navodi u optužnici, on je 16. travnja 2019. u Referadi za upravne poslove Policijske postaje Pregrada prijavio da je izgubio osobnu iskaznicu, nakon čega mu je policija poništila osobnu iskaznicu i izdala novu.

Pet mjeseci kasnije, 17.rujna 2019. godine ponovno je došao na isto mjesto i ponovo prijavio da je izgubio i tu novu osobnu i to, kako je rekao, negdje na području Gornjeg Jalšovca pa mu je policija i tu osobnu poništila i izdala mu treću.

No, naknadno je policija otkrila kako Ivan nije gubio osobne, već mu ih je, kako prvu, tako i drugu, oduzela slovenska policija, kao garanciju da će platiti novčanu kaznu za prometni prekršaj koji je počinio u Republici Sloveniji.

Stoga je PU krapinsko – zagorska podnijela protiv njega kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru, a ono je na tamošnjem sudu protiv njega podignulo optužnicu.

„Ispitan kao osumnjičenik Ivan Kranjčec nije iskazivao već se branio šutnjom. Međutim, navodi kaznene prijave potkrijepljeni su podacima i dokazima prikupljenima tijekom izvida, iz kojih nedvojbeno proizlazi je temeljem obavijesti Veleposlanstva Republike Hrvatske Ljubljana od 15. prosinca 2021. utvrđeno da su osobne iskaznice, čiji gubitak je u dva navrata okrivljenik neistinito prijavio, istome oduzete radi osiguranja plaćanja kazni u prekršajnim postupcima koji su protiv njega vođeni u Republici Sloveniji, te su u dva navrata predmetne osobne iskaznice poništene.“, navodi se u optužnici ODO-a koje za Ivana traži kaznu zatvora od 11 mjeseci, odnosno, uvjetnu kaznu od 3 godine.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook