Prethodni članak
Sljedeći članak

Horvatinčić dobio premještaj iz zatvora u Popovači. Seli na jadransku obalu


Na prijedlog upravitelja kaznionice Lipovica-Popovača, gdje je služio zatvorsku kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora, Tomo Horvatinčić (75) dobio je premještaj u kaznionicu otvorenog tipa u Valturi u Istri, u kojoj inače kazne služe osobe osuđene za prometne nesreće, gospodarski kriminal, te blaže oblike kaznenih djela, doznaje Dušan Miljuš, novinar Jutarnjeg lista.

Horvatinčić je, podsjetimo, nakon što mu je potvrđena presuda, jedno vrijeme proveo u Centru za dijagnostiku kaznionice u Remetincu, nakon čega je 7. rujna 2021. godine upućen u kaznionicu u Lipovici, a početkom listopada iste godine bio je premješten na rehabilitaciju u Krapinske Toplice na 21 dan.

Iz Lipovice će sada biti premješten u Valturu, a kako piše Jutarnji list, sljedeći korak bi mogao biti prijevremeni prekid izdržavanja kazne zbog zdravstvenog stanja. U Valturi je kaznu za izazivanje prometne nesreće u Mađarskoj služio i sadašnji čelnik Reformista Radimir Čačić, ali i bivši hrvatski veleposlanik pri UN-u Neven Jurica.

Podsjećamo, Horvatinčić je osuđen zbog nesreće u akvatoriju, a na odsluženje kazne nakon nekoliko godina javio se 14. srpnja 2021. godine, točno 10 godina od nesreće u kojoj je svojim gliserom naletio na jedrilicu talijanskog bračnog para i na mjestu ih usmrtio. Horvatinčić je osuđen zbog izazivanja tragične pomorske nesreće iz kolovoza 2011. u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook