Prethodni članak
Sljedeći članak

Ganjala ga policija, a on bacao drogu

Određeno mu mjesec dana istražnog zatvora


Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom iz Vinkovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 

Na izlasku s autoceste Lipovac-Zagreb, kod naplatne postaje Spačva, 18. veljače prilikom zaustavljanja osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao, osumnjičeni se oglušio na zvučne i svjetlosne znakove naredbe za zaustavljanje i dao u bijeg uputivši se u smjeru Županje. Prilikom bijega, iz vozila je izbacivao pakete za koje se sumnjalo da se u njima nalazi droga, objavila je PU VS.

Policijski službenici su zaustavili odbjeglo vozilo kod naplatne postaje Babina Greda te uz uporabu sredstava prisile spriječili osumnjičenog u daljnjem bijegu i pružanju otpora.

Osumnjičeni je potom priveden u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja, a na mjestima odbačenih paketa izvršen je očevid kojim je pronađeno 71 g kokaina, 222 g heroina, 1 kg 110 g amfetamina, 1 kg 088 g marihuane te mobilni uređaj.

Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su proveli i pretragu osobnog automobila kojim je osumnjičeni upravljao, a u kojem je pronađeno i oduzeto više tisuća kuna, te pretrage dvije obiteljske kuće i jednog stana koje osumnjičeni koristi. Tom prilikom, policijski službenici su u stanu pronašli i oduzeli pet paketa amfetamina ukupne težine 430 g i druge predmete koji su uporabljeni za izvršenje kaznenog djela.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznenu prijavu policija je dostavila nadležnom državnom odvjetništvu. Rješenjem suca istrage, osumnjičenom je određeno mjesec dana istražnog zatvora te je sproveden u Zatvor Osijek.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook