Prethodni članak
Sljedeći članak

Djeca iz nesreće s quadom su teško. Liječnik: Dominiraju ozljede mozga


Čak petero djece jučer je primljeno u bjelovarsku bolnicu zbog teških ozljeda zadobivenih u nekoliko prometnih nesreća na području grada, izvijestila je policija.

Teška nesreća u kojoj je ozlijeđeno troje djece od 13 i 14 godina dogodila se u mjestu Bulinac kod Bjelovara jučer poslijepodne. Vozeći se quadom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, neprilagođenom brzinom - sletjeli su s ceste. Svi su teško ozlijeđeni, jednom djetetu liječnici se bore za život.

"Jučer oko 15.45 dijete je upravljalo kategorijom vozila koje je registrirano kao traktor, bjelovarskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje jer nije navršilo ni onu najnižu dob za određenu kategoriju vozila i još k tome prevozilo dvoje djece", rekla je Maja Barbir Grgić, glasnogovornica PU bjelovarsko-bilogorske.

"Vozilom su se kretali kroz Bulinac i zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste, naime radilo se o zavoju, dijete je izgubilo nadzor nad upravljačem vozila, zahvatilo bankinu, sletjelo u putni jarak, a potom se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati te je nažalost udarilo u prilazni putni most gdje se zaustavilo", objasnila je glasnogovornica policije, prenosi HRT.

"Sve troje imaju teške tjelesne ozljede, gdje dominiraju ozljede mozga. Nažalost, kod jednog djeteta te ozljede su izrazito opsežne, tako da je noćas operirana od strane neurokirurga, no i dalje je stanje vrlo teško. Ostalo dvoje djece je u jedinici intenzivnog liječenja, međutim, oni su trenutačno izvan direktne životne opasnosti", rekao je Branko Fila iz Opće bolnice Dr. Anđelko Višić u Bjelovaru.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook