Prethodni članak
Sljedeći članak

Detalji uhićenja u Zagorju: U kompjutoru medicinske sestre pronašli dokaze


Akcija policije i USKOK-a zbog krivotvorenih covid potvrda, u kojoj je u srijedu na području Zagreba i Zagorja uhićeno desetak osoba, samo je proširenje akcije od kraja prošle godine kad je uhićena medicinska sestra iz Doma Zdravlja Zapad zbog sumnji da je u zamjenu za novčane iznose od 500 do 1200 kuna izdavala krivotvorene covid potvrde, odnosno bilježila je u sustav da je osobe cijepila protiv covida 19, a zapravo to nije radila, doznaje Jutarnji.

U sustavu bi pak ostalo zabilježeno da je osoba primila cjepivo te bi ta osoba bilo gdje mogla podignuti covid potvrdu.

U srijedu ujutro navodno su ponovno uhićene neke od istih osoba kao i u prosincu prošle godine, uključujući medicinsku sestru P. R. (32).

Međutim, navodno je policija u prosincu prošle godine u računalu uhićene sestre pronašla podatke koji su ukazivali na to da je na taj način P. R. lažno cijepila više tisuća osoba, uključujući i neke javnosti poznate antivaksere.

O današnjoj akciji uhićenja zbog navodnog krivotvorenja covid potvrda oglasila se i policija.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom policije, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su jutros realizaciju opsežnog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje koruptivnih kaznenih djela vezanih uz izdavanje COVID potvrda, priopćila je PU zagrebačka.

Na području Policijske uprave zagrebačke te Policijske uprave krapinsko-zagorske, u tijeku su uhićenja više osoba te provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba bit će podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku, piše Jutarnji.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook