Prethodni članak
Sljedeći članak

Danijel iz Zagorja nožem prijetio sinu bivše cure da će ga zaklati: 'Žal mi je, bil sam jako pijan'


Foto: Ilustracija/ Pixsell (Fotografija je ilustrativog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem)

Četerdesetogodišnji Danijel iz jednog mjesta na području Krapinsko - zagorske županije na Općinskom sudu u Zlataru proglašen je krivim i osuđen što je krajem svibnja prošle godine, prijetio smrću jednom mladiću.

Sve se to dogodilo tijekom poslijepodneva, oko 16:50 sati, u jednom drugom zagorskom mjestu, u kući u kojoj mladić živi.

Kako navodi Općinski sud u Zlataru u svojoj javnoj objavljenoj presudi, Danijel je totalno pijan, u namjeri da ga ustraši, mladiću rekao da će ga ubiti i zaklati, nakon čega mu je na stolu iza kuće ostavio kuhinjski nož. Time je, navodi sud, kod mladića izazvao opravdani osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost, odnosno, "drugome ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti".

Danijel je u svojoj obrani naveo da se događaja baš i ne sjeća jer je bio jako pijan, ali da mu je žao zbog svega.

S druge strane, mladić je prilikom podnošenja kaznene prijave naveo da je, po povratku u kuću iz gospodarskog objekta, dana 27. svibnja 2023. oko 16,50 sati, u kući zatekao Danijela koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, i koji je inzistirao da se oni pomire.

Naime, mladić je naveo kako je okrivljenik prije desetak godina bio u vezi s njegovom majkom, i da su živjeli u njihovoj kući, ali da s okrivljenikom nije u dobrim odnosima te mu je i sada rekao da nema nikakvog mirenja između njih dvojice i da se makne iz kuće.

Kada je Danijel izlazio iz kuće, mladiću je zaprijetio riječima "ja ću tebe ubiti, ja ću tebe zaklati", nakon čega je mladić zaključao vrata kuće, a Danijel je još kraće vrijeme lupao rukom po vratima i prozoru te je otišao kada mu je mladić rekao da zove policiju.

Kasnije, po izlasku iz kuće, naveo je mladić, na stolu iza kuće pronašao je stari, prljavi kuhinjski nož koji je Danijel ostavio kada je odlazio.

Isto tako, mladić je naveo da to nije prvi put da ga Danijel uznemirava.

Par tjedana ranije također je došao do njegove kuće, bio je u alkoholiziranom stanju, penjao se po stupu od električne struje, prijetio da će se objesiti, a o čemu je mladić također obavijestio policiju.

Na koncu, mladić je naveo i da je opisane prijetnje Danijela doživio vrlo ozbiljno i da se boji za svoj život i svoju sigurnost budući da je Danijel vrlo agresivna osoba, nepredvidljivog ponašanja, a da je svakodnevno u alkoholiziranom stanju.

Na koncu, sud je Danijela osudio na godinu dana zatvora, ali mu je izrekao uvjetnu presudu, tako da neće morati u zatvor ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Isto tako, sud je Danijelu izrekao i sigurnosnu mjeru zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja oštećenog mladića u trajanju od 2 (dvije) godine, a policiji je sud naložio da uništi onaj kuhinjski nož koji je oduzet Danijelu.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook