Prethodni članak
Sljedeći članak

Baka BMW-om jurila dvostruko brže od dozvoljenog: 'Nije bilo obavijesti da kamere snimaju!'


Umirovljenicu (72) iz Istre proglasili su krivom zbog prometnog prekršaja koji je počinila u Tušiloviću kod Karlovca gdje su je nadzorne kamere snimile kako svojim vozilom marke BMW juri čak 105 km/h, iako je najveća dopuštena brzina bila 50 km/h.

Dobila je 390 eura novčane kazne, a morat će platiti i 20 eura prekršajni postupak. Žalila se na policijski optužni prijedlog, tvrdeći da je nitko nije upozorio da se brzina vožnje snima te da je fotografiranjem povrijeđeno njezino pravo privatnosti, pa bi zato kazna trebala biti ništavna, piše Kaportal.hr.

Za slučaj da sud utvrdi njenu krivnju za počinjeni prekršaj, predložili su da joj se olakotno cijeni dosadašnja nekažnjavanost, kao i životna dob, te da joj se novčana kazna umanji, a da joj se ne izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije jer joj je vozilo potrebno za svakodnevni život. Ipak, sud ju je proglasio krivom, navodeći da nije narušena privatnost okrivljenice.

Prilikom odmjeravanja kazne sud je olakotno cijenio prethodnu nekažnjavanost okrivljenice, kao i činjenicu da je osoba starije životne dobi, dok otegotnih okolnosti sud nije našao.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook