Prethodni članak
Sljedeći članak

Tondachu zagorski derbi, Stubica nakon samo deset dana opet bez trenera

4. NL – središte skupina A: 25. kolo: Stubica – Tondach 0:1


U 25. kolu 4. NL središte skupina A zagorski derbi u Donjoj Stubici odigrali su Stubica i Tondach. Domaćini su u sve težoj situaciji borbe za opstanak, Tondach je izgubio korak sa vodećim Golubovcem i polako pada na ljestvici, pa bi i on želio to zaustaviti. U svakom slučaju očekivali smo jednu zanimljivu utakmicu. Već pogled na zapisnik otkrio je i nešto kraći kadar, pa su domaćini na klupi imali samo četiri zamjene, a gosti samo tri.

Na odmor Tondach sa vodstvom

Tondach je mogao povesti već nakon 20 sekundi. Nakon nekoliko nespretnih reakcija domaćih igrača dubinska lopta dolazi do Marka Mlinarića koji doslovce sam izlazi na Karla Rajilića. No i Mlinarić se nije dobro snašao, spetljao se, izgubio korak, ali ipak ostao pri lopti, samo se malo udaljio pa pucao sa 12 metara, no Rajilić sjajno brani. Domaćini su prvi puta zaprijetili u 6. minuti, kada se na odvažan udarac sa 40 metara po sredini odlučio Filip Pirički. No bio je to solidan izazov za Leona Volodera, koji mora odbiti u korner. U 15. minuti Nikola Pešec pokušava za domaćine iz slobodnjaka sa 25 metara ali od živog zida lopta se odbija u korner.

Na drugoj strani solidan pokušaj  u 17. minuti. Jurica Hendija iz središnjice je ubacio desno za Mlinarića, koji daje povratnu za Andriju Frančinu, čiji udarac Rajilić brani. No, u 19. minuti Rajilić nepotrebno izlazi na jednu loptu na 35 metara, Petar Boronjek dolazi do nje prvi, no tu su i dva domaća igrača, koja se sudaraju, lopta ostaje Boronjeku, koji puca, ali Rajilić nekako u povratku brani. No, zapravo samo kratko odbija loptu na koji dolazi Karlo Bobinec i pogađa za 0:1. U 26. minuti David Kovjanić odlično je odigrao na lijevoj strani, dao u sredinu za Bobinca, koji odigrava dupli pas sa Frančinom ulazi pred Rajilića, puca, no lopta zapinje u prometu, no ostaje mu u posjedu pa vraća povratnu na Mlinarića, koji sa 8 metara ima sve otvoreno ali puca visoko preko gola.

U 36. minuti odlična akcija Stubice iz svoje polovice, Jakov Korman na centru zadržava loptu pa daje Valentinu Vlahoviću, koji nalazi na boku Matea Landripeta, koji prolazi sve do crte i daje povratnu, koja mimoilazi sve domaće igrače. U 38. minuti Japanac Kazuya Fujino se dobro probija po lijevoj strani i puca iskosa ali pored suprotne stative. U 44. minuti Mlinarić i Bobinec u zoni 30 metara odigravaju brzi dupli pas, Mlinarić sam izbija s lijeve strane, Rajilić je svladan, ali Štok prati i par metara prije gol crta izbija u korner. U nadoknadi prvog poluvremena Tondach ima dvije odlične prilike ali prvo Bobinca s lijeve, pa Dariju Bosecu s desne strane Rajilić odlično brani. U završnici Tondach je definitivno mogao i sa većom prednošću na odmor, no ostalo je 0:1 i sve otvoreno za nastavak.

Tondach zadržao minimalnu prednost

Odmah na početku nastavka prije domaćini. U 47. minuti Pešec izvodi slobodan udarac s desne strane sa 35 metara, ubacuje na drugu stranu, a netko u gužvi glavom puca preko gola. Tondach je pak imao slobodnjak u 52. minuti, a nakon ubačaja glavom puca Hendija, no lopta odlazi pored gola. U 66. minuti Pešec ima novi slobodnjak, sa 25 metara, skoro po sredini, puca jako, lopta se malo prije Volodera odbija od zemlje, pa postaje iznimno opasna, no domaća jedinica brani nekako prsima, lopta odlazi visoko i pada pod prečku, no Voloder ju izbija u korner.

Na drugoj strani, u 68. minuti R. Jurina puca sa 25 metara, nakon kratke povratne, ali visoko preko gola. U 69. minuti Pešec je izmaknuo obrani Tondacha i krenuo sam na Volodera, ali ovaj na vrijeme izlazi i ostaje pobjednik u okršaju. D. Bosec je uzeo domaćinima jednu loptu na 35 metara u 74. minuti. Nakon što je stavio loptu pod kontrolu i prošao par metara, puca prema golu, ali malo preko njega.

Kako se utakmica bližila kraju, tempo je sve više padao. Prilika ni za lijek, tek pokušaji sa distance, ali bez opasnosti. Bobinec je tako pokušao u 85. minuti sa 18 metara iskosa, s desne strane, no Rajilić je bio siguran. U 88. minuti Tondach je mogao sve riješiti, Mlinarić je ušao u kazneni prostor s desne strane, odigrao za Merlina, koji mu petom vraća, pa Mlinarić izlazi sam na Rajilića, ali ovaj opet sjajno reagira. Do kraja domaćini su pokušali nešto još ubacivanjima, ali bez rezultata, pa Tondach dolazi do pobjede, kojom se vraća na drugo mjesto prvenstvene ljestvice. A Stubica pada na zadnje mjesto i u ovom trenutku se nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji.

Trener Deželić podnio ostavku

Izjave: Vladimir Deželić, trener NK Stubica: ''Vidi se pomak u osam dana. Trebali smo danas ne neriješeno odigrati, nego pobijediti po šansama i po igri. No, nakon ovoga ja više ne vodim ekipu. Dao sam danas ostavku, nema organizacije, nema nikoga, klub je prepušten svemu, tako da ja odlazim nakon deset dana. Nemam potporu od nikoga nikakvu i jednostavno moram otići.''

Franjo Pužin, trener NK Tondach: ''Prava prvenstvena utakmica, teška. MI smo se u prvom poluvremenu ispromašivali, tri četiri zicera i na kraju smo mogli biti i kažnjeni. Tako na kraju tri boda, presretni i idemo dalje.

4. NL – središte skupina A, 25. kolo

STUBICA – TONDACH 0:1 (0:1)

SUCI: Puškarić, Knezović, Rataić   GLEDATELJA: 50

STRIJELAC: 0:1 Bobinec 19'

STUBICA: Rajilić, Toyoda, Vlahović, Pešec, Stojak, Štok, Mar. Landripet, Pirički, Fujino, Mat. Landripet, Korman; trener: Vladimir Deželić

TONDACH: Voloder, Bartolec, Kralj, Hendija, Mlinarić, Frančina, Kovjanić (62' L. Jurina), D. Bosec, Bobinec, R. Jurina, Boronjek (52' Merlin); Franjo Pužin

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook