Prethodni članak
Sljedeći članak

[PREDSTAVLJENI REZULTATI U GOSPODARSTVU KZŽ] 'Prošle godine uloženo 43,2 milijuna kuna, imamo kontinuirani gospodarski rast'


U objektu proizvodnog pogona Slastica Tri užitka u Bedekovčini održana je konferencija za medije na temu ulaganja Krapinsko-zagorske županije u gospodarstvo, promet, poljoprivredu i komunalnu infrastrukturu u 2019. i 2020. godini.


Zahvalivši Županiji na subvenciji projekta u kojem kupuju prostor za daljnje širenje proizvodnje slastica i daljnje ulaganje u opremu, prisutne je pozdravila kao domaćin vlasnica Štefica Gulija.


Načelnik općine Bedekovčina Darko Ban istaknuo je da rad poduzetnika doprinosi razvoju općine, a obaveza općine je podupirati poduzetnike. – Zajedno s KZŽ subvencioniramo kamatu po odobrenim kreditima, oslobađamo poduzetnike komunalne naknade sjelomično odnosno potpuno u prve tri godine poslovanja i vjerujem datim mjerama barem malo olakšavamo poduzetnicima – rekao je načelnik Ban.


KZŽ je u gospodarstvo što direktno što indirektno uložila 37,4 milijuna kuna, za poljoprivredu 3,5 milijuna te za promet i komunalnu infrastukturu 2,5 milijuna kuna, ukupno 43,2 milijuna kuna. - Što se tiče direktnih potpora u gospodarstvu, za sufinanciranje kamata poduzetnicima Krapinsko – zagorske županije izdvojen je 1,1 milijun kuna, za samozapošljavanje i subvencioniranje korištenja poslovnog prostora Poduzetničkog inkubatora 362 tisuće kuna, za potpore tradicijskim obrtima 156.320 tisuća kuna, za nastup na sajmovima HGK ŽK Krapina 100 tisuća kuna, za uređenje prostora i nastup na sajmovima Obrtničkoj komori 300 tisuća kuna te za promociju gospodarstva, Zagorski gospodarski zbor i sajam poslova 243.400 kuna, odnosno ukupno 2,3 milijuna kuna. Za subvencioniranje kamata poduzetničkih kredita u programu 'Kreditom do uspjeha – Mjera1' osigurana su sredstva od 33,9 milijuna kuna. Od najvećih kapitalnih projekata u prošloj godini u gospodarstvu nam je poduzetnički inkubator, a vrijednost je 29,5 milijuna kuna. Što se tiče građevinarstva, tijekom 2019. izdali smo 315 građevinskih fozvola, od čega 14 za gospodarske razvojne projekte. Od 2013. također provodimo projekt legalizacije, zaprimili smo ukupno 27902 predmeta, a riješeno ih je 95,4 %. Jediniscama lokalne samouprave za prometnu i komunalnu infrastukturu te vodoopskrbu dodijeljeno je ukupno 970 tisuća kuna – rekao je Ferek – Jambrek. Županijska uprava za ceste uložila je 24,7 milijuna kuna za radove redovitog održavanja, a za radove na kapitanim projektima 37 milijuna kuna. U 2020. godini planirano je ukupno 33,7 milijuna kuna, od čega za gospodarstvo 25,3 milijuna kuna, za poljoprivredu 3,2 milijuna kuna, a za promet i komunalnu infrastrukturu 5,1 milijun kuna.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela Sanja Mihovilić, između ostalog, izdvojila je potporu za samozapošljavanje preko projekta ENTER koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. - Dodijelili smo 5 potpora prošle godine i nastavak slijedi, interes je značajan. Imamo i mjera usmjerenu na mentorstvo – rekla je Mihovilić.

Župan Željko Kolar zahvalio je svim poduzetnicima. - Imamo kontinuirani rast gospodarstva od 2013. godine. Još ne znamo kakav je rezultat za 2019., ali bit će bolji nego za 2018., a 2018. je bila rekordna i po ukupnom prihodu i po investicijama i vjerujem da ćemo taj trend zadržati i u ovoj godini, što se vidi iz izdanih građevinskih dozvola. Mi smo 2018. završili s 37.222 zaposlena, a 2019. s 38.133 zaposlena. To znači da se 911 osoba nanovo zaposlilo na području KZŽ i to je podatak Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Imamo kontinuirani gospodarski rast i to govori o odličnoj poduzetničkoj klimi na području KZŽ uz jasne vizije razvoja naših gospodarstvenika, kojima smo mi, kroz mjere, potpora. Građevinske dozvole izdane su u rekordnom roku, svaki poduzetnik koji želi investirati na području KZŽ dobije osobu u upravnom odjelu za graditeljstvo koja ga prati i ako njihov projektant surađuje s našim djelatnikom, garantiram da ćemo izdati građevinsku dozvolu 9. dan – istaknuo je Kolar, dodajući da, ulaganja na području županije iznsoe ukupno 80 milijuna kuna.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program