Prethodni članak
Sljedeći članak

'Povjerenstvo će predložiti kojim sadržajima revitalizirati Bedekovčanska jezera'

Svi sudionici sjednice složili su se kako je riječ o projektu koji je od strateške važnosti


Sinoć je u Bedekovčini, na inicijativu vijećnika iz redova HDZ-a, HNS-a, ZDS-a i Nezavisnih, održana izvanredna, tematska sjednica Općinskog vijeća na temu revitalizacije Bedekovčanskih jezera. Na sjednici su bili prisutni gosti iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te predsjednik Općinskog vijeća Sračinec, koji su s različitih aspekata bedekovčanskim vijećnicima približili okvire i mogućnosti provedbe ovakvog projekta.

Svi sudionici sjednice složili su se kako je riječ o projektu koji je od strateške važnosti, jer predstavlja mogućnost vraćanja i promocije identiteta Bedekovčanskih jezera, vraćanje društvenih, kulturnih i sportskih događanja na nekad popularne 'Bajere', uspostavu prometne i sportske infrastrukture, turističkih sadržaja te pokretanje gospodarske aktivnosti i zapošljavanje. Tu je također važno napomenuti da je taj projekt Krapinsko – zagorska županija uvrstila u popis svojih strateških projekata, pa je kao takav ušao i Razvojni sporazum Sjever.

 

- Mi smo se prijavili na natječaj za sufinanciranje izrade projektno – tehničke dokumentacije, što je trošak od nekih 2,8 milijuna kuna, tako da, ukoliko prođemo na natječaju, krećemo s izradom projektne dokumentacije u kojoj će biti definirani ciljevi i konkretni sadržaji što bi htjeli. Peti je to strateški projekt koji je u sporazum uvrstila Krapinsko-zagorska županija koja je prepoznala potencijal naših 'Bajera' i trenutno jedan od  najvećih na području naše općine – rekao je načelnik Darko Ban, napomenuvši kako je priča oko oživljavanja Bedekovčanskih jezera krenula još 2014. godine, ali da su im puno posla i vremena oduzeli neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

Predsjednik Općinskog vijeća Marko Ocvirek zahvalio je Vladi RH i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na uvrštavanjeu u Razvojni sporazum Sjever, kao i svim sudionicima s područja Općine i Krapinsko – zagorske županije koji su tome doprinijeli. -Tim razvojnim sporazumom stvoreni su preduvjeti za revitalizaciju i uređenje jezera te stavljanje u funkciju turizma i gospodarskog razvoja. To je jako bitan projekt, koji je vrijedan 65 milijuna kuna. Ovo je povijesna prilika za općinu Bedekovčina i trebamo svi skupa ustrajati da taj projekt realiziramo. Općinsko vijeće smatra da je u proces pripreme projekta, određivanje prioriteta, potrebnih sadržaja i ostalih aktivnosti već u ovoj ranoj fazi nužno uključiti sve dionike iz turističkog, gospodarskog, društvenog i političkog te civilnog društva – rekao je Ocvirek te najavio osnivanje adekvatnog povjerenstva koje bi trebalo donijeti prijedlog kojim sadržajima i na koji način bi trebalo revitalizirati Bedekovčanska jezera.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook